Optredens Kappie in Bilstein (Sauerland) 2021 hele jaar

Update2: Vanaf 9 juli is onder voorbehoud van de Corona maatregelen nationaal en internationaal Kappie enkele keren per maand de gastentertainer/zanger in Hotel Bilstein. Vrijdagavond 9 juli was na 10 maanden de afstrap in de Pub en die kan de boeken in als een fantastische gezellige avond met voor velen een soort van reunie. 

Update1: Inmiddels heeft Kappie in overleg met eigenaar Martin Willems van Hotel Bilstein de data voor optredens weer geboekt voor de rest van het jaar. Zodra Hotel Bilstein weer opengaat en live muziek is toegestaan is Kappie ook weer van de partij. Ook in 2021 zal Kappie een vaste waarde zijn voor de live optredens in Hotel Bilstein in Sauerland. Sedert de versoepeling van de maatregelen ook in Duitsland treedt Kappie gemiddeld 3 x per maand op in het idylisch gelegen hotel waar jaarlijks veel Nederlanders uit alle windstreken genieten van een weekje of weekendje rust, gezelligheid en de nodige culuniare hoogstandjes. En daarnaast kunnen genieten van het prachtige natuurschoon wat Sauerland te bieden heeft. 

Mocht je graag willen weten wanneer Kappie in Bilstein optreedt, klik dan hier en stuur een mail.

Wellicht zie ik je binnenkort tijdens een midweek of weekend arrangement. 

Zie voor meer informatie: www.hotelbilstein.nl 

Drummer zanger in het Salland Combo | Holten

In het kader van Corona en weinig nieuws blik ik even terug in mijn foto archief met een korte omschrijving als herinnering:

Dit keer | Mijn eerste echte band Salland Combo uit Holten

Markelo/Holten - Na mijn eerste optredens met kleine bandjes in Markelo zoals het Bianca Quintet o.l.v. Eric (Cherry's Dollekamp zette ik rond 1975 mijn eerste echte stappen op het podium voor feesten en partijen. Ik werd in die tijd gevraagd als drummer/zanger door Gerrit Tuitert, een pracht mens die net als mijn latere bandleider Jan Arfman het klappen van de zweep kende. Zij leerden mij ook hoe je met zaaleigenaren om moest gaan. Gerrit had ook een neusje voor de volgorde van het repertoire en het soort repertoire op welk moment. Als ik aangaf zullen we dit spelen, dan zei hij, neen even wachten we doen nu eerst dit nummer, dan is de vloer vol en kunnen we weer door. Het zijn leermomenten die ik anno 2021 nog steeds gebruik bij het bepalen van mijn nummers bij mijn Kappie optredens. Gerrit haalde mij in die jaren op van mijn huis aan de Larenseweg en bracht me na het optreden vaak diep in de nacht weer thuis. We repeteerden in die tijd in de schuur bij Gerrit Tuitert achter het huis tegenover het bekende cafe Maats. De andere muziekmaatjes waren Herman Gazan (gitaar) als we als trio optraden en als combo sloot bassist Johan Hofman beiden uit Holten aan. Een mooie tijd met fijne jongens, heel veel plezier en heel leerzaam. Hogepunt wat elke maand terug kwam waren de optredens in het voorcafe van Boode in Bathmen, volle bak van voor naar achter, met Thijs de snor achter de bar en de Holtense fans op het biljart. Alle hits maar ook schuine liedjes kwamen voorbij. Al vreog in de avond kwam de jeugd al in het voorcafe om niets te hoeven missen.   In de pauze snel even naar de grote zaal waar bands als Ferrari (Monza) en Silvio (Vera) optraden. Na afloop met al die muzikanten tot laat nog even naborrolen met patat en balletje. OIn het voormalige zaal Vosman/familie Paalman in Holten waren we in die jaren het huisorkest bij bruiloften en partijen. Op de twee foto's een optreden in de Maxim Bar in Deventer (1976).

vlnr Johan Hofman, Herman Gazan, Kappie en Gerrit Tuitert (1976) Salland Combo

vlnr Johan Hofman, Herman Gazan, Kappie (1976) Salland Combo

KIM STUDIO MARKELO

In het kader van Corona en weinig nieuws blik ik even terug in mijn foto archief met een korte omschrijving als herinnering:

Dit keer | Mijn eigen opnamestudio - broedplaats van prachte producties

Markelo/Elsen - Nadat ik begin jaren '80 het wekelijks muziek maken niet meer kon combineren met mijn werkzaamheden als (schade) taxateur voor de Onderlinge Verzekerings Mij ben ik gestopt als bandlid/drummer/zanger bij het dansorkest TSM uit Markelo.

Verklaring van de naam KIM Studio is Kappie in Markelo studio

Ik ben toen een geluidsstudio begonnen in de buurstschap Elsen bij mijn toenmalige schoonouders familie Mensink. Van hen kreeg ik de kans om een voormalige varkensschuur om te bouwen tot een volwaardige studio met 2 compartimenten. De bekende bandleider en muzikant van het dansorkest Saturnus uit Goor, Tonnie Mengerink runde op dat moment aan de Grotestraat in Goor een regionaal bekende muziekwinkel. Hij voorzag me van advies en hielp ook bij de aanleg van de apparatuur, het trekken van de kabels en samen maakten we de eerste muziekopnamen. 

1e productie: Mut det Noe > Plearn deur de teente, een nummer 1 hit

Collega en vriend Eric Dollekamp (de Cherry's) kreeg de smaak ook te pakken en samen vormden we het producenten koppel. En jawel de eerste productie 'Plearn deur de tente" van de roemruchte formatie Mut det Noe werd lokaal een grote hit. Ook anno 2021 kent nog bijna elke Markeloer het nummer. Hilarisch was het feit dat tijdens het inzingen van het nummer er oefeningen met straaljagers boven Markelo's grondgebied waren en de opnamen een paar keer door ons stil werden gelegd, maar niet drooggelegd en dat verhoogde de stemming maar ook de stemmen van de heren Johen, Rudi Smit, Berg Bakhuis, Jan Sligman en Jan Oplaat. De muziek werd ingespeeld door Eric Dollekamp en drummer Joop van den Burg. 

@Kim Studio Markelo - 1984

Eigenwijs > de 2e productie ter ere van een jubileum 

Al snel volgde een 2e productie Eigenwijs "Muziek en Folklore". Ook hier weer als productieteam Eric en Dinand (Kappie). Verschillende polka's en bekende folkloristische dansnummers werden toevertrouwd aan de muzikanten Eric Dollekamp (toetsen) - Peter Both (accordeon en saxofoon) en drummer Joop van den Burg. Binnen enkele weken was de productie gereed en vlogen de 1000 cassettes in Markelo over de diverse toonbanken van supermarkten en tankstations. Als producent bewaar ik mooie herinneringen aan die tijd, waarbij de voorbereidingen en voorbesprekingen wel de meest in het geheugen zijn blijven hangen.

@Kim Studio Markelo - 1984

Clublied DETO voetbalverenging Vriezenveen

Ook van buiten Markelo bleef het succes van de KIM studio en het productieteam niet onopgemerkt. De Vriezenveense voetbalclub DETO vroeg daarom een lied te schrijven en muzikaal te voorzien van een lekker in het gehoor liggend clublied. En ook die missie slaagde en heden ten dage is het lied nog steeds een bekende meezinger bij DETO.  Dit keer was ook een gastmuzikant uitgenodigd om in de studio extra glans te geven aan het nummer. Niemand minder dan Erik Dollekamp (van Platje en Erik met een K) blies meerstemmig de trompet in.

@Kim Studio Markelo - 1985

Studenten van de scholengemeenschap Marianum uit Groenlo in de KIM studio

Samen met Benito Hulshof (arrangementen, piano en fender), Marius Beets (gitaar), Menno de Bruin (slagwerk) Jan Drupsteen (gitaar), Judith Frank (klarinet), Paul Lorist (accordeon), Bart de Vries (trompet) en Haico Stemerdink (basgitaar) ontstond er in het voorjaar van 1986 een fantastische samenwerking voor het opnemen van een heuse cassette vol leuke liedjes, vrijwel allemaal ingezongen door studenten van de scholengemeenschap Marianum uit Groenlo. Het waren fantastische dagen met veel creatieviteit, geduld van de studio producenten, maar zeker ook van de muzikanten. Er waren veel momenten dat sommige muzikanten even niet aan de bak hoefden en dan hun vertier in de buitlucht tussen de koeien doorbrachten. Meteen weer geinspireerd om de volgende stukken weer in te spelen. Teksten als 'Hoewel' - 'Sjaak' - Behoorlijk verliefd' - 'Spring over de Rotsen' werden plaatselijke hits in Groenlo. De teksten zijn geschreven door Ed van Wijk, de muziakel leiding was in handen van Benito Hulshof.

@Kim Studio Markelo - 1986

Een greep uit de producties die tot stand kwamen in de KIM studio in Markeo

Hier begon voor Kappie het echte muziek maken

Markelo, 6 maart 1976 - Ik kan me die spannende middag nog herinneren, daar in een tot studio omgebouwde boerenschuur aan de Hochtweg in de Markelose buurtschap de Achterhoek tekenden ik samen met de andere musici en zangers een eerste contract voor het produceren van een heuse muziekcassette. 

De cassette met een uur speeltijd kwam destijds in april 1976 op de markt in een oplage van 500 stuks. Verkrijgbaar bij benzinestations, horecabedrijven en veel gedraaid bij de piraten. 

Achtergrond informatie:

Zelf kreeg ik begin jaren '70 van bandleider Ben Lansink de kans om het podium voorzichtig te betreden als drummer in zijn trio Ben Lansink. Af en toe mocht ik dan mee bij kleinere partijtjes. In die tijd kreeg ik drumles van de vaste drummer van het Trio Ben Lansink, dat was Gerrit Wonnink uit Neede. Op mijn slaapkamer aan de Larenseweg onder de rook van de Televisietoren leerde ik de fijne kneepjes van Gerrit om een goede foxtrott, wals, rumba en tango te kunnen slaan. Korte tijd later werd ik gevraagd door wijlen Gerrit Tuitert van het Salland Comb uit Holten om drummer/zanger te worden en weer een paar jaar later volgde grote stap naar het dansorkest TSM.

Op de cassette ook trompettist Erik Dollekamp (van Platje) die later bekend werdt als trompettist/saxofonist in de Perfect Showband. Zijn dochter Marieke zou het later wat verder schoppen als backingvocal en soliste bij het orkest van Marco Borsato. Wijlen Aloys Elfers had een dijk van een stem en trad voornamelijk locaal op in zijn woonplaats Goor, waar hij een graag geziende zanger was. Arie Blankenstijn maakte als trompettist/saxofonist jaren deel uit van het Trio Ben Lansink. Een trio wat in de gehele regio ' wereldberoemd', de Achterhoek en daarbuiten was. 5 tot 6 avonden in de week spelen op bruiloften en partijen en vaak ook nog overdag waren geen uitzondering in die tijd. Tot slot mijn leermeester Ben Lansink, hij runde jaren een platenwinkel in Markelo in het oude winkelpand van kruidenier Schuurman (nu tandarstpraktijk) aan de Goorseweg. Hij was ook het muzikale brein achter de 20 nummers, alle teksten en muziek op de cassette kwamen van zijn hand. Het nummer 'Samba Whitestone' werd later nog door trompettiste Jaqueline Esman uit Arnhem vertolkt en het nummer 'Donker Rode Rozen' vond een plek op een single, uitgebracht door het eveneens bekende dansorkst uit die tijd, Saturnus uit Goor, waar destijds ook Erik als trompettist deel van uitmaakte. Ht nummer Zeeman is door Ben Lansink zelf destijds op single gezet.

Tubantia - maandag 8 maart 1976 (foto in de BLM studio) van links naar rechts Erik Dollekamp(trompet) Dinand Leferink (zang) Aloys Elfers (zang) Arie Blankenstijn (trompet) en Ben Lansink (muzikant/studio producer).

Het begin van een lange muzikale (Kappie) carrière (1976)

Binnenkant cassette met de muziektitels en uitvoerenden

PRESENTATIE CD KAPPIE TANZCAFE (2011)

In het kader van Corona en weinig nieuws blik ik even terug in mijn foto archief met een korte omschrijving als herinnering:

Dit keer | Kappie presenteert CD Tanzcafe

MARKELO - Optreden is zijn lust en zijn leven. "Mensen vermaken, dat doe ik het liefst", vertelt Dinand Leferink (53). "Als mensen na afloop zeggen: wat heb ik het gezellig gehad, dan is voor mij de avond geslaagd. Ik ben een echte entertainer." Arne Jansen, bekend van de evergreen Meisjes met rode haren, is zijn grote voorbeeld. Maar pas enkele dagen geleden verscheen zijn eerste cd. Tanzcafé is de titel. Een lang gekoesterde wens ging in vervulling. Want zijn leven lang trad hij op.

Bron: Tubantia - november 2011 (Marcel Tettero)

Leferink is de laatste van zeven jongens die opgroeide op Erve De Kappe aan de Kapperdijk. Kappie werd zijn bijnaam en is nu zijn artiestennaam. Van een lege waspoedertrommel, wat potdeksels en een appelmoesblik maakte hij een drumstel en een omgekeerd maggieflesje met een papiertje er om heen werd zijn microfoon. Op de deel trad hij op voor familie en buren en die vonden dat prachtig. Lola van de Kings, Let it be van de Beatles zong hij. Maar zijn voorkeur ging toen al uit naar Duitse slagers, zoals Ein Festival der Liebe. Ook schreef hij teksten voor liedjes die hij direct op band opnam voor andere groepen.

Kappie drumde bijvoorbeeld bij de Cherry's, bij het Salland Combo, het dansorkest TSM en hij speelde in de Oale Big Band van Apollo in Goor waar hij ook zong. Kappie had zijn eigen band, maar hij viel ook vaak in. "In de jaren '60 en '70 traden bij Bill's Bar en Dieka in de bouwvak bijna elke avond bands op, zoals Peter en zijn Rockets, de T-set en Ferrari. We hebben toen ook een nummer gespeeld in de pauze van de Wierdense Revue. Nachten niet van kunnen slapen. Nu, 30, 40 jaar later ben ik uitvoerend producent van de Ode aan de Wierdense Revue. Gek he? Dat geeft me kriebels."

Kappie werkt nu vijf jaar bij New Entertainment Theaterproducties in Enschede waar hij onder meer verantwoordelijk is voor de programmering van tientallen feesttenten. Daarvoor was hij onder meer verzekeringsagent, makelaar en pr-man van Tweede Kamerlid Gert-Jan Oplaat uit Markelo. Maar altijd bleef de muziek hem trekken. Tot voor kort speelde hij in het bekende showorkest Remix Partyband. Hij werd voorzitter van de dorpsfeest en regelde uiteraard de muziek voor het festijn.

In maart begon Kappie met de opnames voor de cd. Elke week twee avonden de studio in. Kappie presenteert zijn cd op 20 november om 15.30 uur in Bills Bar. Alle liedjes zijn in het Duits. "De Nedelandse markt is verzadigd. Ik hoop er nieuwe optredens door te krijgen. Mensen staan de hele dag op scherp tijdens hun werk. Als je ze met muziek uit de dagelijkse sleur haalt, ze plezier hebben en dansen, dan geeft me dat zoveel energie."

Het eerste exemplaar reikte is destijds uit aan Marieke Dollekamp, later een verdienstelijk zangeres bij o.a. Marco Borsato.

Hoes CD Tanzacafe

Terug in de tijd: Dirigent HOOLTER DEERNS (2013-2018)

In het kader van Corona en weinig nieuws blik ik even terug in mijn foto archief met een korte omschrijving als herinnering:

 Dit keer | Kappie dirigent dameskoor De Hoolter Deerns uit Holten

Holten - In de zomer van 2013 ben ik door koorzangeres Nanny Nikkels gevraagd om dirigent te worden van het populaire Holtense dameskoor 'De Hoolter Deerns'. Het was voor mij nieuw, maar gelijk ook een mooie uitdaging om met mijn ervaring van meerstemmigheid een eigen kleur en klank aan het koor mee te geven. Bijna 5 jaar heb ik dat met heel veel plezier en passie mogen doen met een stel geweldige dames, niet naast het zingen ook het sociale element in een hoog vaandel droegen. Dat sprak mij aan, als het gezellig is, komt het zingen vanzelf. Samen met de muziekcommissie gooiden we het in die jaren over een andere boeg dan ze gewend waren. Van Duitstalige hits van Adrea Berg, tot Apres Toi van Vicky Leandros en van Hazes tot Gospel. Alles is voorbij gekomen. Dat resulteerde al snel dat we ook in feesttenten in de regio mochten optreden, op festivals in het land en daarnaast veelvuldig in verzorgingscentra in de regio. Een fantastische tijd met fantastische Hooltense meiden. Begin 2018 heb ik aangegeven wegens andere nog op het lijstje staande uitdagingen te willen aangaan en het ook weer tijd is voor muzikale vernieuwing van het koor.

Live optreden Koor Hoolter Deerns o.l.v. Dinand Leferink

Terug in de tijd: MAARKEL MENNEKES (1995)

In het kader van Corona en weinig nieuws blik ik even terug in mijn foto archief met een korte omschrijving als herinnering:

Dit keer | De Maarkel Mennekes een muzikaal streektaal gezelschap 

Markelo, hier zagen de Maarkel Mennekes hun eerste levenslicht. Jaren maakt ik deel uit van dit gezelschap en weer als drummer en zanger met de andere muzikale vrienden zoals ze hieronder zijn genoemd. Helaas hebben we anno 2021 al afscheid moeten nemen in de achterliggende jaren van Jan en Herman. In 1995 ontstonden de Maarkel Mennekes - uit Markelo - na de repetities van het Markelose Mannenkoor. Het sextet zong liedjes in het Markeloos dialect. Bekende nummers waren Het slachtlied en het Maarkelse volkslied. Het koor bestond uit de zangers Gerrit van Coeverden, Herman Hellinga, Gerrit Welmer, Jan Ebbekink, Dinant Nijland en Dinand Leferink. Han Overmaat (accordeon), Dinand Leferink (slagwerk) en Roel Ouwendijk (basgitaar) zorgden voor de begeleiding. De teksten werden o.a. geschreven door Hendrika Nijenhuis, Dinand Lerferink en Gerrit Welmer. Eind 2009 besloot de groep om te stoppen.

Maarkel Mennekes in de MEDIA - presenteert cd ‘Vrogger en Teengswoordig’

MARKELO | Herkenning en nostalgie. Dat brachten de Maarkel Mennekes zondag teweeg onder het publiek in Zalencentrum De Haverkamp in Markelo. Daar presenteerde de zanggroep haar eerste cd: ‘Vrogger en Teengswoordig’.

‘Lingerie. Lingerie. M’n vrouw die loopt dr bie’, galmt het lied van de Markel Mennekes uit de luidsprekers in Zalencentrum De Haverkamp in Markelo. Het is één van de liedjes van de nieuwe cd ‘Vrogger en Teengswoordig’ van de zanggroep. Tijdens de presentatie van hun eerste cd geven de acht Mennekes een mini-concert. Alle liedjes worden live gezongen. Onder begeleiding van accordeon, basgitaar, drumstel en keyboard creëert de zanggroep gezelligheid onder de ruim 200 aanwezigen. Rijen zittende mensen haken de armen ineen en bewegen heen en weer op de maten van de muziek.
Even voor de presentatie en het optreden stonden de acht mannen nog zenuwachtig in een zaaltje achteraf een borrel te drinken. ‘Tegen de zenuwen’, grinnikt Gerrit Welmer, frontman van de Maarkel Mennekes. ‘Bij het Markelose mannenkoor mochten we nooit drinken voor een optreden. Alleen citroen brandewijn. Daaruit concludeerden wij weer dat dit het enige middel is dat de keel goed smeert. Nu is het traditie.’
Het nerveuze gevoel blijkt achteraf overbodig. Uit volle borst zingt het publiek de nummers van het nieuwe album mee. ‘Ouderwetse traditionals in het dialect’, omschrijft presentator Welmer van de Mennekes hun repertoire. Een gedeelte van de liedjes zijn geschreven door Hendrika Nijenhuis, waaronder het ‘Slachtlied’. Dit zijn nummers van de Markelose revues uit de jaren tachtig.
‘Daar ken ik de liedjes ook van’, zegt Jan Haan uit Almere, voormalig Markeloër. ‘Ik heb alle revues meegemaakt. Mijn vrouw deed altijd mee. Om de nummers nu weer te horen is pure nostalgie.’ Zijn vrouw knikt instemmend. ‘Het lied, dat ik net hoorde, had alleen een andere tekst, maar het klinkt geweldig’, zegt zij.
Miriam Brinkmans uit Markelo is het met Jan Haan eens. ‘Het Twentse dialect zorgt voor herkenning. De thema’s waarover ze zingen zijn uit het leven van de Markeloër gegrepen. Ook is het leuk dat je de mensen op het podium kent. Ze treden al lange tijd op met dit soort muziek.’ Ongeveer tien jaar geleden zijn de Maarkel Mennekes ontstaan. ‘Na repetities van het Markelose mannenkoor dronken we nog wat in het voorcafé’, vertelt Welmer. ‘Dan begon ’t menneke Herman Hellinga revuenummers te zingen. Deze liederen zijn te mooi om niets mee te doen. Markelo is rijk aan traditie en folklore. Daar moet over worden gezongen. Dat doen wij al jaren met onze zanggroep.’
De Mennekes staan nu al tien jaar maandelijks op het podium bij verenigingen en tijdens verjaardagsfeesten. ‘Na elk optreden wordt naar een cd gevraagd. Eindelijk is deze er gekomen. Machtig mooi’, vindt Welmer.

Bron: Tubantia

 

Terug in de tijd: REMIX PARTYBAND (2007)

In het kader van Corona en weinig nieuws blik ik even terug in mijn foto archief met een korte omschrijving als herinnering:

Dit keer | de Remix Partyband

Markelo - Midden jaren 2000 besloten Han Overmaat en Fred Brunnekreef na wat omzwervingen na het stoppen van Dansorkest TSM weer een band op te richten. Maar dan kleinschaliger en gericht op strikt danstempo en uiteraard sfeer en gezelligheid. Korte tijd later vroeg bandleider Han Overmaat mij om de plek van Percussionist en zanger in te nemen. Daar hoefde ik na al die jaren niet over na te denken. Ik kende vanuit het studio werk en Koningsdag in Markelo de Diepenheimse zangeres Martine Suerink en zo was de band geformeerd. Bekende zalen die wij bespeelden waren destijds voor organisaties op gebied van bal voor alleenstaanden en gehuwden.

Terug in de tijd: DE BERRETS (1995)

In het kader van Corona en weinig nieuws blik ik even terug in mijn foto archief met een korte omschrijving als herinnering:

Dit keer | De Berrets uit Markelo | Opdat we niet Vergeten

Markelo - In 1995 ontstond het idee ten bate van de ontvangst van de Canadese bevrijders een cassette op te nemen met oorlogsliedjes. De titel "Opdat we niet Vergeten". De uiteindelijke opbrengst hebben wij destijds in het kader van 50 jaar bevrijding kunnen schenken aan het Canada comite uit Markelo. Samen met muziekmaatje Gerrit Welmer hebben we destijds 12 nummers ingezongen in de studio van Frans ten Berge o.l.v. technicus Jan Eppink. De cassettes vlogen als zoete broodjes over de toonbank en zo konden we destijds ruim zesduizend gulden overhandigen aan het comite. Uiteraard volgden er de nodige optredens in de provincie en ook Radio Gelderland (Arie Ribbens) en RTV Oost (Dieka van de Wierdense Revue). De presentatie destijds in het voorjaar van 95 vond plaats bij de Dieka van de Kruusweg en was al snel uitverkocht. Broer Gerrit Jan Leferink ondersteunde de dia's met fotomateriaal over de oorlog in en rondom Markelo. Een gedenkwaardige middag met de eregasten Hendrik Ebbekink (Peurtje), Wanrooy (Bathmen) en Joke Wanschers (Dieka uit de Wierdense Revue). 

 

Terug in de tijd: BIG BAND APOLLO GOOR (1984 - 1992)

In het kader van Corona en weinig nieuws blik ik even terug in mijn foto archief met een korte omschrijving als herinnering:

Dit keer | Als percussionist in de Big Band van Apollo in Goor 

Goor - jaren tachtig maakte ik als Percussionist en zanger net als mijn TSM muziekmaatjes Gerard Waanders en Fred Brunnekreef deel uit van de Big Band van Apollo. Een begrip in de wijde omgeving en daarbuiten tot Duitsland en Belgie toe. In de jaren '70 al opgericht door o.a. vriend Gerrit van de Burg (saxofoon) en Albert Oortgiesen (dirigent). We speelden in die jaren op bedrijfsfeesten en kermissen in feesttenten zoals Lemelerveld, Bentelo, Markelo, maar hoogtepunt toch elk jaar de zaterdagmiddag in de Teente van het Schoolfeest Goor. Een prachtige tijd waarin we met de band specialisten waren in het vertolken van de typische James Last sound, waarbij de bekende Polka's niet mochten ontbreken. 

Terug in de tijd: TRIO THE CHERRYS (1990)

In het kader van Corona en weinig nieuws blik ik even terug in mijn foto archief met een korte omschrijving als herinnering:

Dit keer | Als drummer en zanger bij het feestduo/trio The Cherry's uit Markelo

Markelo - begin jaren '70 zochten toetsenist en kameraad Eric Dollekamp en ik elkaar veelvuldig op om samen muziek te maken in de huiskamer bij Eric. Dat groeide langzaam uit tot het formeren van een bandje Bianca Quintet met o.a. wijlen Hanneke Hiddink (duo Hiddink en Schreurs), trompetist Erik Dollekamp (later Perfect Showband), Gerrit Welmer (later met de Berrets). Vanuit die hoedanigheid scheiden later onze wegen en ik ging als drummer/zanger spelen bij o.a. Salland Combo en vervolgens TSM. Nadat ik gestopt ben bij TSM heb ik enkele jaren als invaller bij de Cherry's gespeeld. Eric was via de dansorkest de Vulcano's voor zichzelf begonnen samen met drummer Joop van de Burg uit Goor. Veelal nam ik de dagpartijen op bruiloften samen met Eric voor mijn rekening en 's avonds nam Joop het dan over. Ook wisselde ik de dagpartijen met wijlen Dominique Damveld af. Hij kwam korte tijd later om bij een auto-ongeluk met de First Show band. Bekende vaste items waar ik overdag meespeelde waren de Larense Kermis op zondag en maandag en de Bathmense kermis op maandag overdag. 

Terug in de tijd: DANSORKEST TSM (1976 - 1984)

In het kader van Corona en weinig nieuws blik ik even terug in mijn foto archief met een korte omschrijving als herinnering:

Dit keer | Als drummer en zanger in het Dansorkest TSM uit Markelo

Markelo TSM - In 1976 ben ik door wijlen bandleider en vriend Jan Arfman gevraagd om drummer en zanger te worden in het dans en showorkest TSM. De overige bandleden Fred Brunnekreef (basgitaar/ang /trombone), Gerard Waanders (gitaar/zang/trompet) en Eef Heijmer(saxofoon/zang/fluit) zijn tot op de dag van vandaag net als ik nog actief in de muziek. het was de tijd van 3 tot 4 avonden in de week spelen op feesten en partijen. Bekende zalen destijds waar we veelvuldig optraden waren Uitrusting Eefde - Poppe Markelo - Zwakenberg Raalte - Reimink en Jansen in Lemelerveld, Bonte Paard Holten - Lentelink Goor - Assink Hengevelde en Spoolder in Bentelo, maar ook verder de procincie in zoals de Achterhoek - kop van Overijssel. We brachten voor elk wat wils, dansbare, herkenbare muziek met natuurlijk de specialiteit van de 3 blazers voor Egelander, James Last en Vader Abraham Showorkest. Hieronder een groepsfoto gemaakt nabij een kasteel in Diepenheim (foto wijlen Jan ten Hove). 

Single uitgebracht - nog steeds favoriet bij de Piraten

Hieronder ook onze single TSM met A kant Silvia en B kant Mijlen Ver. Met name Mijlen Ver is nog steeds een toppertje bij de vanderlandse piraten. Hij is destijds in eigen beheer uitgebracht en later ook nog door de platenmaatschappij van Telstar in Weert.

Dansorkest TSM - foto opname 1977 nabij Kasteel in Diepenheim

Terug in de tijd: Jongerkoor EL QUAL (1971-1974)

In het kader van Corona en weinig nieuws blik ik even terug in mijn foto archief met een korte omschrijving als herinnering:

Dit keer | Als drummer in het Jongerenkoor El Qual in Hengevelde

Hengevelde - In begin jaren '70 werd ik door mijn toenmalige klasgenoot en schoolvriend wijlen Henk Ziethoff gevraagd 'wil je niet als drummer spelen in het Jongerenkoor El Qual. Op zaterdagavond en Mis en op zondagmorgen een Mis spelen samen met de muzikanten Wim Semmekrot en Herman Rupert. Met af en toe een uitstapje naar de RK kerken in Beckum en Sint Isidorishoeve. De bijgaande foto is gemaakt in de kantine op de legebasis van Stolzenau (D), waar we af en toe te gast waren voor de soldaten en hun gezinnen. Achter het drumstel, de haren nog op de schouders en een heel leven voor ons. Afrondend, een fantastische tijd en de opmaat voor mij naar muziek maken op feesten en partijen. 

Als drummer in Jongernkoor Sint Isidorishoeve (1971-1974)

Als drummer in Jongerenkoor El Qahal uit Hengevelde 1971-1974

Ik wens iedereen een gezond en gelukkig 2021, veel gezelligheid en muzikaal plezier.

KAPPIE OOK IN HET NAJAAR MAANDELIJKS OPTREDEN IN HOTEL BILSTEIN

Kappie vaste entertainer in Hotel Bilstein

Update: Voorlopig zijn de maatregelen in Nederland en Duitsland dusdanig aangescherpt dat er op dit moment geen optredens kunnen plaatsvinden. Zodra Hotel Bilstein weer opengaat en live muziek is toegestaan is Kappie ook weer van de partij (update 2 november 2020)

Ook voor dit najaar zal Kappie een vaste waarde zijn voor de live optredens in Hotel Bilstein in Sauerland. Sedert de versoepeling van de maatregelen ook in Duitsland treedt Kappie gemiddeld 3 x per maand op in het idylisch gelegen hotel waar jaarlijks veel Nederlanders uit alle windstreken genieten van een weekje of weekendje rust, gezelligheid en de nodige culuniare hoogstandjes. En daarnaast kunnen genieten van het prachtige natuurschoon wat Sauerland te bieden heeft. 

Mocht je graag willen weten wanneer Kappie in Bilstein optreedt, klik dan hier en stuur een mail.

Wellicht zie ik je binnenkort tijdens een midweek of weekend arrangement. 

Zie voor meer informatie: www.hotelbilstein.nl 

Kappie spreekt jingles in voor Hofstreek Omroep

Goor - 20 augustus 2020 - Afgekopen week legde Kappie samen met Programmamaker Geert Wolf de laatste hand aan een serie nieuw spotjes en jingles die binnenkort met name in het uurtje Markelo elke zaterdamorgen tussen 10.00 - 12.00 uur te beluisteren zijn. Geert en ook technicus Sjaak bedankt voor de prettige samenwerking.

Bron: Hofstreek Omroep

In de begin jaren van onze omroep droegen wij de naam Reggestad Omroep. We maakten nog niet zoveel programma’s dan dat wij nu maken. Een programma was er al wel; Heuvel Zes. Later werd dat De Hofhouding Markelo. Henk Hondelink, man van het eerste uur, Rikie van Coeverden, medepresentator van af het begin, vertellen je in een twee uur durend programma alle nieuwtjes en wetenswaardigheden over Markelo en de Markelo’rs. Op de eerste zaterdag van de maand komen de bewoners van de Rietveldstoel naar de studio en geven hun kritische maar vrolijke mening of de afgelopen maand. Ze wisselen hun uitzending af met leuke spelletjes, en feliciteren iedere week een jarige.

'OPDAT WE NIET VERGETEN' - DE BERRETS

v.l.n.r. Hendrik Ebbekink, Joke Wanschers, Wouter Wanrooy, Dinand Leferink en Gerrit Welmer

‘OPDAT WE NIET VERGETEN’ was de titel van een succesvolle cassette vol oorlogsliedjes die ik in 1995 heb opgenomen samen met Gerrit Welmer als het duo De Berrets Deze maand 25 jaar geleden. In dat voorjaar brachten wij de cassette met de titel ‘Opdat wij niet vergeten’ uit en deze bleek binnen enkele weken uitverkocht. De gehele opbrengst ging naar het toenmalige Canada Comité Markelo. Het eerste exemplaar is in 1995 door wijlen Joke Wanschers(Dika van de Wierdense Revue) overhandigd aan wijlen Hendrik Ebbekink (Hendrik van Peurtje) en de onlangs overleden Wouter Wanrooy in zalencentrum Dika van de Kruusweg ten overstaan van een volle zaal. De opbrengst was destijds enkele duizenden guldens en kon door het comité besteed worden voor de ontvangst van de veteranen. Als Berrets bestaan we niet meer, maar de waardevolle herinneringen aan de midden jaren ’90 zijn er nog steeds en Bevrijdingsdag is actueler dan ooit. 

De Berrets - hoesfoto van de cassette voorjaar 1995

Bewoners Andriessenhuis in Borculo genieten van veilig tuinconcert

BORCULO - De bewoners van het J.W. Andriessenhuis in Borculo werden gistermiddag getrakteerd op een veilig tuinconcert. 

 

Zanger Dinand Leferink uit Markelo, alias Kappie, trad op in de binnentuinen van het woonzorgcomplex. Het publiek volgde het concert op veilige afstand vanaf balkons en door geopende ramen.

Afleiding

Het optreden met liedjes in het dialect was een cadeautje van de Stichting Nationale Feest- en Herdenkingsdagen. „We hebben nauwe banden met het Andriessenhuis”, zei voorzitter Hanjo Willems. „Nu ouderen in het verzorgingshuis geen bezoek mogen ontvangen, leek het ons een goed idee om ze een leuke middag en wat afleiding te bezorgen.”

 

Foto: Septemberfeest Borculo

Foto: Septemberfeest Borculo

Foto: Over Borculo

Foto: Frans Nikkels - Tubantia

Foto: Frans Nikkels - Tubantia

Kappie treedt op in tuinen Andriessenhuis in Borculo

BORCULO  - Het ene evenement na het andere wordt nu afgelast. Toch is het de Oranjevereniging Borculo gelukt om Kappie (Dinand Leferink) te strikken voor een optreden in de binnentuinen van Careaz J.W. Andriessen. 

 

Donderdag rond 14.30 uur kunnen de bewoners vanaf hun balkons of vanachter de ramen genieten van de muziek van Kappie. ‘In tijden waarin we allemaal op een afstand moeten blijven, is muziek grenzeloos’, aldus de organisatie.

De Oranjevereniging verzoekt iedereen om niet massaal te komen kijken en gepaste afstand te houden. Er wordt nog gekeken of een livestream via social media van Septemberfeest Borculo mogelijk is.

SAUERLANDTOUR KAPPIE 2020

Ook in 2020 zal Kappie elke maand weer optreden in het bekende Hotel Bilstein in Sauerland. Voor meer informatie en data kun je mailen met Kappie op info@dinandleferink.nl

Medio januari 2018 was Kappie te gast op uitnodiging van eigenaar/directeur Martin Willemsen in Hotel Bilstein. De kennismaking voelde vanaf het eerste moment goed. Kappie komt dit voorjaar in april, mei en juni opnieuw naar het Duitse Sauerland optreden voor de gasten van in Hotel Bilstein. Naast Hotel Bilstein is Kappie ook te gast bij het Waldhotel in Bad Fredeburg. Daar zijn sinds kort Koen Grootelaar en Sjaak Reussing uw gastheren. Dit ervaren horeca duo heeft al zijn sporen verdient in Hotel Bilstein. De samenwerking met Hotel Bilstein is dan ook heel nauw.

19.45 uur - Kappie is gereed om 45 minuten het publiek te entertainen.

Op de laatste avond zowaar een 102 jarige gast in de Koele (red. de heer Peters uit Laren)

Optreden Kappie intocht Wandel 4daagse Barchem

Op zondagmiddag 7 juli 2019 tussen 12.30 uur en 17.30 uur verzorgde Kappie in- en rondom het Oonderschoer weer naar volle tevredenheid de muzikale omlijsting tijdens de intocht van de deelnemers aan de Barschemse wandel4daagse.

De Barchemse 4Daagse is één van de weinige Nederlandse wandelvierdaagsen waarbij het gaat om de prestatie om vier dagen uit te lopen, én waarbij de wandelaars kunnen kiezen voor een afstand van 50 kilometer.

Wandelaars betalen 30 euro voor deelname, leden van een Wandelbond betalen 27,50 euro. Parkeren van auto/motor of (brom)fiets is vanaf dit jaar voor de deelnemers gratis op de daartoe bestemde parkeerterreinen. 

Voor meer info over de vierdaagse, klik hier

Kappie zingt met Oosterhuuzens Dialectkoor

Update: 16 april 2019

Prachtige uitvoering Oosterhuuzens Dialectkoor in Het Boshuis

Het Oosterhuuzens Dialectkoor gaf op 13 april 2019 onder leiding van dirigent Theo Uijttenboogaart haar jaarlijkse uitvoering in Het Boshuis in Klarenbeek. De publieke belangstelling voor deze uitvoering was dit jaar overweldigend groot. Voor een volle zaal van zo'n 400 enthousiaste mensen werd door het koor een prachtig optreden verzorgd.Door de keuze van het repertoire was het een heel gevarieerd programma; luisterliedjes werden afgewisseld door vlotte nummers. De koorleden waren op hun best en zongen de liedjes met volle overgave en groot enthousiasme. De muzikale begeleiding was voortreffelijk en heel mooi in balans met de zang van het koor. Natuurlijk waren er ook weer een aantal onvervalste meezingers. Het gastoptreden van zanger / entertainer "Kappie" was ook een groot succes.Met veel bekende meezingers wist hij het publiek tot groot enthousiasme te brengen. In de pauze van de uitvoering was er weer een grandioze verloting met vele mooie prijzen. Kortom: het was een ouderwets gezellige avond waarbij het Oosterhuuzens Dialectkoor zich op een uitstekende wijze heeft gepresenteerd. Geen wonder dat er na afloop uitsluitend zeer positieve reacties van  bezoekers waren te horen.

KLARENBEEK – Het Oosterhuuzens Dialectkoor krijgt op de komende uitvoering op zaterdag 13 april in Het Boshuis (voormalige RK Kerk) in Klarenbeek versterking van de zanger Kappie uit Markelo.

Deze zanger treedt al jaren met veel succes op in het oosten van het land maar ook veel in Duitsland. Hij beschikt over een veelzijdig repertoire. Kappie (Dinand Leferink) zingt in het dialect maar ook wel in het Duits, Nederlands en Engels. Hij wordt veel gevraagd om op feesten en evenementen de stemming er in te brengen. Al enkele jaren is Kappie een gewaardeerde zanger bij het Openluchtspel in de Kösterkoele in Markelo. Vooraf en in de pauze zingt hij gezellige liedjes om zevenhonderd bezoekers te vermaken.
Het Oosterhuuzens Dialectkoor begint de uitvoering met een negental liedjes onder leiding van Theo Uyttenboogaart. Het koor heeft een aantal nieuwe liedjes ingestudeerd. Grotendeels bekende liedjes die voorzien zijn van een dialecttekst. Het publiek kan gezellig meezingen. Zeker met de nieuwe medley van bekende Amsterdamse liedjes. Met een beamer worden de teksten geprojecteerd op een groot doek.
De uitvoering wordt afgesloten met een gezamenlijk optreden van het koor met de zanger Kappie. Samen worden er enkele liedjes gezongen onder meer: De Empse Bèke en Zonder oe. Er wordt een verloting met fraaie prijzen gehouden en ook zijn cd’s van het koor te koop. Kaarten (zes euro) zijn nog verkrijgbaar op de bekende adressen, Primera Beekbergen, Bike Wolters Klarenbeek. Bakkerij Gerrits Lieren, G. Weijers Wilp-Achterhoek, M. Kobussen Loenen en telefonisch bij penningmeester Ton Tijhof, tel. 055-5062289 en aan de zaal.

Finale Kappie met Oosterhuuzens Dialectkoor 'Zonder Oe'

'Die Rotte Sonne von Barbados'

Kappie met gastoptreden tijdens uitvoering

Oosterhuuzens Dialectkoor met orkest

Voorgloeiparty CV de Lollebroek Wilp-Achterhoek

Wilp-Achterhoek - Waar een klein dorp enorm groot in kan zijn! Carnavalsvereniging cv de Lollebroek staat garant voor jaarlijks een groots carnavalsfeest. Wat begint met de prinsverkiezing in november, wordt gevolgd door een tal van activiteiten voor jong&oud in de carnavalsweek. Vrijdag 1 maart mocht Kappie wederom deel uitmaken van het programma voor de vrijdagavond 1 maart. CV de Lollebroek en het bijzonder Prins Piet van de Steenenkamer tot aan de Kievit.  Ook wel, Pieter-Jan Overkamp. En Adjudant Djonny. 

 

 

CV Lollebroek Wilp Achterhoek

Kappie op Bathmens Feest in het Cultuurhuus Braakhekke

Zanger Dinand Leferink uit Markelo, beter bekend als zanger ‘KAPPIE’ is voor veel mensen uit Bathmen geen onbekende. Jaarlijks verzorgt zanger/entertainer ‘KAPPIE’ met zijn warme stemgeluid vele bruiloften, seniorenfeesten en bijeenkomsten in Twente, Salland en de Achterhoek. Ook zijn jaarlijkse optreden van 10 avonden in het Openluchttheater de Kosterskoele in Markelo staat bij veel mensen in het geheugen. ‘KAPPIE zal op maandagmorgen 24 september 2018 in een speciale editie van het Senioren café tijdens de Bathmense Kermis de gasten tussen 10.30 uur en 12.30 uur trakteren op een paar uur feest der muzikale herkenning. ‘KAPPIE’ in het Cultuurhuus Braakhekke staat die maandagmorgen garant voor sfeer en gezelligheid. ‘KAPPIE’ zingt hoofdzakelijk Nederlandstalig liedjes van toen en nu, maar er komen ook mooie anekdotes en dialectliedjes voorbij en natuurlijk zullen een paar Duitse Schlagers niet ontbreken. Wilt u meer weten over ‘KAPPIE’ is, surf dan naar www.kappiemusic.nl

Gratis Entree - voor meer informatie klik hier

Bathmen nieuws - voor meer info klik hier

Seniorenshow met Kappie & Co op Septemberfeest Borculo

Borculo, woensdagmiddag 6 september stond de feesttent op het Marktplein van Borculo in het teken van de 60 plussers van Borculo. Met een nieuwe formule bedacht door zanger/entertainer Kappie (Dinand Leferink). Dinand werkt voor het bedrijf Viking Entertainment Group in het Brabantse Heeswijk-Dinther. Naast het produceren van theatervoorstellingen (o.a. met Jan Riesewijk) treedt hij zelf ook op. Dit keer heeft hij twee vrienden meegenomen. 'Truus oet Weersel"de de tranen liet rollen over menig wang door haar waanzinnig herkenbare humor om allerdaagse zaken. Afwisselend tussen het optreden van Kappie en Mathilde zorgde trompetist Gert Ekkelboom dat de gasten werden meegenomen naar bekende hits van heden tot hits uit de jaren '60 zoals Middernacht en Il Silenzio. Geinteresseerd om dit trio ook te boeken voor uw seniorenmiddag mail dan naar dinand@vikingentertainment.nl 

Een compliment in de Tubantia, Goors Schoolfeest bedankt!

Inhaken en meezingen in de Schoolfeesttent

DE STEMMING ZIT ER GOED IN TIJDENS DE FEESTMIDDAG VOOR SENIOREN. FOTO REINIER VAN WILLIGEN
 
DAGBLAD TUBANTIA: Goor, 21 juni 2018 - Een topmiddag voor 60 plus in Goorse Feesttent.
 
De eerste polonaise is gedanst in de grote witte feesttent. Het 'feest der feesten', zoals inwoners van Goor het School- en Volksfeest graag noemen, is met de feestmiddag voor senioren begonnen.

Zo'n 650 senioren uit Goor genoten gistermiddag aan lange tafels van meezingers van zanger en entertainer Dinand Leferink, ofwel 'Kappie' die voornamelijk Nederlandstalig zong, maar zich ook waagde aan liedjes in het dialect en in het Duits.

De Seniorenmiddag op 'schoolfeestwoensdag' wordt sinds 2015 gevierd en geldt als aanvulling op de Seniorentocht, die jaarlijks in mei wordt gehouden. De middag is bedoeld voor Gorenaren vanaf 65 jaar. Wie slecht ter been is, wordt gehaald en gebracht, zodat iedereen die dat wil in Goor kan genieten van het feest. Dat de ophaalservice niet voor iedereen nodig is, bleek gisteren wel, want sommigen waagden zich aan de polonaise of aan die goeie ouwe foxtrot.

.

Kappie in Sauerlandtour

Medio januari 2018 was Kappie te gast op uitnodiging van eigenaar/directeur Martin Willemsen in Hotel Bilstein. De kennismaking voelde vanaf het eerste moment goed. Kappie komt dit voorjaar in april, mei en juni opnieuw naar het Duitse Sauerland optreden voor de gasten van in Hotel Bilstein. Naast Hotel Bilstein is Kappie ook te gast bij het Waldhotel in Bad Fredeburg. Daar zijn sinds kort Koen Grootelaar en Sjaak Reussing uw gastheren. Dit ervaren horeca duo heeft al zijn sporen verdient in Hotel Bilstein. De samenwerking met Hotel Bilstein is dan ook heel nauw.

 

Optreden Kappie tijdens School & Volksfeest

Na de geweldige seniorentocht op 3 mei jl. staat het volgende evenement al weer te wachten voor de Goorse senioren. Woensdagmiddag 20 juni 2018 trekken de Schoolfeest senioren dan massaal naar de 'Goorse Tente'aan de Herman Heijermanstraat.

Kappie zal die middag tussen circa 14.30 uur en 16.30 uur een fantastische senioren meezing festijn presenteren met liedjes die voor iedereen herkenbaar zijn en het meezinggehalte hoog ligt. Gezien de ruimte in de tent is er ook gelegenheid voor het maken van een dansje en een heuse polonaise mag niet ontbreken als het even meezit. 

 

Website Goors School & Volksfeest

Kappie treedt op bij 70 jaar jubileum Knollentrekkers Borculo

U kunt hier online kaarten bestellen voor de activiteiten tijdens ons jubileumweekend. Er zijn verschillende mogelijkheden, passend bij elk budget!

  • vrijdag 20 april, receptie, vrij entree. U bent van harte welkom!
  • zaterdag 21 april, feestavond, € 12,50 p.p. Met medewerking van Knollen 3.0 en Boh Foi Toch
  • zondag 22 april, festival, € 5,- p.p. Met medewerking van De Knollentrekkers, De Berkelkapel, Kappie, De Sleppers
  • Komt u op zaterdag én zondag? Bestel dan een voordelige passe partout kaart voor slechts € 15,-

Kaarten zijn in Borculo ook te koop bij:

  • Tabak en Wijn en Zo
  • Café De Hoeksteen

Fotoshoot goed geslaagd m.m.v. Marloes Hemmelder

De afgelopen week stond in het teken van voorbereiding voor de fotoshoot. De vorige fotocard was door de voorraad heen en inmiddels 3 jaar geleden. Een middag vertoeven in de fotostudio van Marloes Hemmelder is geen straf. Met haar vakkundige aanpak en een goede voorbereiding mag het resultaat er zijn, althans dat vinden Kappie en Marloes🙂 

Marloes nogmaals dank. 

Wilt u ook kennismaken met Marloes Hemmelder, klik dan op Fotografie Marloes Hemmelder

Speciaal seniorenprogramma op maat

In de afgelopen jaren heeft Kappie veelvuldig opgetreden in diverse Verpleegtehuizen,woonzorgcentra, verzorgingshuizen van o.a. Carinova, Carint Reggeland en ZorgAccent. Daarnaast vinden elk jaar meerdere optredens plaats voor evenementen van o.a. De Zonnebloem en het Rode Kruis. En natuurlijk de diverse bijeenkomsten van Ouderenbonden, KBO en Anbo. 

Omdat de budgetten vaak niet hoog zijn en men de mensen toch graag een onvergetelijke middag of avond wil bezorgen heeft Kappie een op maat gesneden programma ontworpen. 

Middag- of aanvondprogramma naar keuze

Duur optreden: maximaal 2,5 uur

Prijs: op aanvraag, afhankelijk van tijdsduur en afstand

KLIK HIER VOOR MEER INFORMATIE OP PRIJZEN EN BESCHIKBAARHEID

 

 

Kappie populair bij de Piraten dankzij "Mijlen Ver"

Markelo - In de periode 1976 - 1982 maakte Kappie(Dinand Leferink) als drummer/zanger deel uit van het destijds bekende en populaire orkest TSM onder leiding van de Markeloer Jan Arfman. De band bestond verder uit Eef Heijmer (sax/klarinet), Gerard Waanders (gitaar/trompet) en Fred Brunnekreef (basgitaar/trombone). Naast de honderden optredens in de regio waren enkele horecagelegenheden razend enthousiast en boekten de band vaak tientallen keren per jaar w.o. UItrusting Eefde, Reimink Lemelerveld, Jansen Lemelerveld en Zwakenberg Raalte.

SINGLE 'MIJLEN VER" zeer gewild onder piraten

In die jaren nam Kappie het initiatief om een single op te nemen. Hij deed dit voor eigen kosten en risico. De mannen van TSM stonden destijds achter het project en begeleiden Dinand muzikaal tijdens de optredens met de single met op de A kant Silvia en op de B kant Mijlen Ver. 

 

 

Ook in 2018 Kappie in 't Oelnbret Dalen (Dr)

Uniek en gevarieerd concept in ‘t Oelnbret met de Twentse Kappie

Op zondag 18 maart 2018 is de bekende Twentse zanger Kappie te gast in het sfeervolle theater ‘t Oelnbret in Dalen. Kappie is opgegroeid in Markelo en was jarenlang drummer en zanger in diverse bekende bands. Vanaf 2011 treedt hij solo op met een breed gevarieerd repertoire, waarbij grappige, maar ook gevoelige dialectliedjes zoals "Het Oaldershoes" en "Ode an mien Mo" niet mogen ontbreken. Een morgen met Kappie in Oelbrett is een muzikale reis met alleen maar bekende NL liedjes, Duitse schlagers en gezellige medleys en anekdotes. Voor de gasten een feest der herkenning. Kappie is ook de vaste zanger/entertainer voor de Openluchtvoorstelling in de Kosterskoele in Markelo. Ook veel mensen uit Dalen, Emmen, Hardenberg, Coevorden en omstreken weten jaarlijks de weg naar dat Openluchttheater te vinden. Kaarten kunnen per mail of telefoon bij ’t Oelnbret besteld worden.

Boerderij Restaurant | Theater 't Oelnbret
Hoofdstraat 36 | 7751 GC DALEN | tel. 0524 - 551309

Voor meer informatie kijk op: http://www.oelnbret.nl 

Kappie & Edelweisskapelle treden op tijdens Larense kermis

Update: 

Laren(gld) 4 september 2017 - De combinatie tussen de Edelweisskapelle uit Gelselaar en zanger Kappie bleek gisterenmiddag een gouden greep te zijn. De Duitse schlagers van o.a. Helene Fisscher, Andrea Berg, de goede sfeervolle blazerssecties en strakke ritmische begeleiding en de zang van de Edelweisskapelle liet zich goed combineren met de NL nummers van Kappie. Non stop muziek in de feesttent op het terrein van de prachtige horecagelenheid Stegeman van 12.30 uur tot 17.00 uur. Met dank aan geluidsbedrijf BikSound. Het aanwezige publiek heeft genoten en de muzikanten en zangers al evenzeer. Laren bedankt en misschien tot volgend jaar

Eerdere berichtgeving: 

Laren - juni 2017 - In het eerste weekend van september 2017 barst in het Gelderse Laren weer het traditionele LOARNSE FEEST los. En natuurlijk programmeert Rob Vermeulen (eigenaar) van Zalencentrum HCR Stegeman weer voor iedereen dus van junior tot senior. Dit jaar is ook KAPPIE van de partij in de feesttent op het terrein van Stegeman. Samen met de EDELWEISSKAPELLE uit Gelselaar zal hij dan de gasten een onvergetelijke middag bezorgen met alleen maar herkenbaar repertoire vol gezelligheid. Noteer daarom in uw agenda: Maandagmiddag 4 september 2017 vanaf 12.30 uur Feestent terrein Stegeman in Laren. 

 

Rond de klok van half negen neemt Kappie het publiek mee in een heuse Sirtaki dans.

SIRTAKI IN DE KOELE EN FANTASTISCH SPEL "WAT NEN KROAM"

Update Kosterskoele 2017 Markelo - met nog 4 uitverkochte voorstellingen te gaan, kunnen we inmiddels vaststellen dat het Openluchtstel in de Kosterskoele in de regio tot de beste behoort. 10 avonden uitverkocht met het lachspektakel "Wat nen Kroam". Mensen genieten van de karakters, de vele humor, het hapje en het drankje, de altijd opgewekte vrijwilligers en de mensen van het geluid. Ook zanger Kappie oogst succes aan de vele reacties te merken. Met zijn Volksliedjes medley en o.a. Sierra Madre en een heuse Sirtaki waar vrijwel alle 750 gasten per avond hun beste beentje voorzetten, brengt hij tussen half acht en half negen het publiek in een perfecte sfeer van gezelligheid combi met theater. Bent u aanwezig geweest in de Koele, laat dan een berichtje achter op de Facebookpagina van de Kosterskoele. 

10 avonden Kappie in Kosterskoele bij Openluchtspel 2017

Ook in 2017 zal voorafgaand en in de pauze van het jaarlijkse openluchtspel in het Openluchttheater Kosterskoele in Markelo zanger "Kappie"weer 10 avonden het entertainment verzorgen (19.45- 20.30 uur- en in de pauze rond 22.00 uur).

Ruim 7000 bezoekers kunnen dan weer genieten van het bekende herkenbare repertoire van Kappie. Speciaal voor deze gelegenheid brengt Dinand ( zoals hij in werkelijkheid heet) ook enkele dialectnummers. Het overgrote deel staat in het teken van gezellige meezingers. De voorstellingen voor 2017 staan voorlopig met enig voorbehoud gepland op 7,8,10,12,14,15,17, 19,21 en 22 juli 2017.

Kijk voor meer informatie en het bestellen van kaarten op www.kosterskoele.nl Tot ziens in de Koee voor een gezellige avond theater en entertainment.

Voorbereidingen nieuwe CD Kappie

Haaksbergen - Het produceren van een nieuwe CD is een tijdrovende bezigheid. Als de planning mee gaat zitten zal er een nieuwe CD uitkomen van Kappie medio 2018. In samenwerking met Studioproducer en muzikant Gert Ekkelboom zullen de nieuwe nummers worden geselecteerd, de toonsoorten worden bepaald en een planning voor de opnames worden gemaakt. De nieuwe CD is de opvolger van de eerder in 2011 uitgebrachte succesvolle CD "Tanzcafe". In tegenstelling tot "Tanzcafe"waarop alleen Duitse Schlagers te horen waren, zal de nieuwe CD een "allround" karakter krijgen. Kappie: "Het is de bedoeling om alle genres die ik tijdens een optreden op feesten en partijen zing ook op de CD te laten terugkeren". Een feest der herkenning dus. Naturlijk mogen enkele Duitse schlagers niet ontbreken". De titel is inmiddels ook bekend, maar blijft tot de presentatie in het voorjaar nog even een verrassing. De CD presentatie in 2011 trok destijds zo'n 500 belangstellenden naar De Kroon ( vh Bills Bar). 

Exclusief concert Kappie in Oelbret in Dalen (Drente)

Uniek en gevarieerd concept in ‘t Oelnbret met de Twentse Kappie

Op zondag 20 november 2016 is de bekende Twentse zanger Kappie te gast in het sfeervolle theater ‘t Oelnbret in Dalen. Kappie is opgegroeid in Markelo en was jarenlang drummer en zanger in diverse bekende bands. Vanaf 2011 treedt hij solo op met een breed gevarieerd repertoire, waarbij grappige, maar ook gevoelige dialectliedjes zoals "Het Oaldershoes" en "Ode an mien Mo" niet mogen ontbreken. Een morgen met Kappie in Oelbrett is een muzikale reis met alleen maar bekende liedjes, gezellige medleys en anekdotes. Voor de gasten een feest der herkenning. Kappie is ook de vaste zanger/entertainer voor de Openluchtvoorstelling in de Kosterskoele in Markelo. Ook veel mensen uit Dalen, Emmen, Hardenberg, Coevorden en omstreken weten jaarlijks de weg naar dat Openluchttheater te vinden. Kaarten kunnen per mail of telefoon bij ’t Oelnbret besteld worden.

Boerderij Restaurant | Theater 't Oelnbret
Hoofdstraat 36 | 7751 GC DALEN | tel. 0524 - 551309

Voor meer informatie kijk op: http://www.oelnbret.nl 

Jury Enterse Dagen 2016

Samen met een team van geroutineerde muzikanten/zangers/zangeressen heb ik de eer om op 15 september de juryvoorzitter te mogen zijn van de 4 jaarlijkse PATSBOEMSHOW tijdens de regionaal bekende Enterse Dagen van 13 tot 17 september. Met 2 a 3 voorrondes in het verschiet verheugen wij ons als jury nu al weer op de fantastische (entertainment) presentaties van de inwoners van Enter. OP de foto v.l.n.r. Dinand Leferink - Femke Bleeker - Rogier Lentelink en Paul Schabbink

De Berrets nog een keer op de bühne tijdens Dorpsfeest 2016

Tijdens de komende editie van het regionaal bekende Dorpsfeest Markelo zullen de zangmaatjes Gerrit Welmer en Dinand Leferink nog een keer weer op de buhne staan. Het vermaarde duo boekte eind jaren '90 successen met hun album "Opdat we niet vergeten" met daarop liedjes over de oorlog in het kader van 50 jaar bevrijding. Destijds was de geluidsdrager een cassettebandje, die overigens bij veel Markeloers nog in bezit is. In 1998 volgde een CD getiteld "Malaika"en ook die productie werdt een leuk succes. Na de Berrets kozen Gerrit en Dinand uiteindelijk weer hun eigen muzikale weg. Dinand ging wat later als solo artiest verder en Gerrit is de frontzanger van de "Grosmeijers". Voorafgaand aan het dorpsfeest zullen de Berrets hun bekende klanken nog 1 keer laten horen tijdens de Seniorenmiddag in zalencentrum de Haverkamp, aanvang 14.00 uur - einde 16.30 uur. 

Redactie: Tijdens het perse gaan van dit redactioneel artikel werd bekend dat Dinand een operatie aan zijn voet zal moeten ondergaan op 15 augustus 2016. De verwachting is dat het herstel zodanig positief verloopt dat (weliswaar zittend) het optreden met Gerrit doorgang kan vinden. 

Zomercafe Rode Kruis Markelo met Kappie

Evenals de voorgaande jaren wil het Nederlandse Rode Kruis afdeling Hof van Twente ook dit jaar de oudere inwoners van Markelo weer een gezellige middag aanbieden in de vorm van een Zomercafé. Op vrijdagmiddag 1 juli 2016 en 5 augustus 2016 zal er voor de vijfde maal, een Zomercafé worden gehouden. Dit lustrum zal worden gevierd bij Herberg de Pot in Markelo van 14.00 tot 16.00 uur. De zaal is vanaf 13.30 uur geopend. Vooral in deze maanden wanneer de kinderen en kleinkinderen op vakantie zijn, is het een prachtige gelegenheid om met elkaar een gezellige middag door te brengen. Voor de tweede jubileum-middag op vrijdag 5 augustus heeft de organisatie Dinand Leferink,  beter bekend als KAPPIE weten te strikken. Ook deze middag belooft zeker een feestelijke en gezellige middag te gaan worden.

Onder het genot van eerst een kopje thee of koffie met iets lekkers erbij wordt een gezellig programma aangeboden, dat u zeker niet wilt missen. Ook zal er tussendoor weer een mooie verloting worden gehouden en natuurlijk wordt er weer voor een hapje en een drankje gezorgd. BTK zorg – Betere Thuis en Kraamzorg is ook dit jaar weer onze hoofdsponsor voor deze middagen. 

Vrijdagmiddag 5 augustus 2016 Zomercafé in de Pot Markelo

Kappie zingt door met been in gips

Ook in 2016 is Kappie weer als zanger/entertainer van de partij tijdens alle avonden van de Openluchtvoorstellingen in de maand juli. Tijdens zijn 5e optreden van tien avonden in de Kosterskoele ging het woensdagavond 13 juli even na 20.00 uur mis. Onder het zingen maakte hij ongelukkigerwijs een misstap. Enkele uren later zat het rechter onderbeen in het gips. Een breuk in de voet bij het enkel. Met een speciale kar zijn de rest van de avonden toch een succes geworden. Kappie: "De stem mankeert niks en dus kan het zingen gewoon doorgaan. Het aanwezige publiek reagereerde super op de aangepaste wijze van optreden ( zie foto). Dankzij de hulp van technicus Ben Haafkes en het bestuur en vrijwilligers van de Kosterskoele is het weer een feest om op te mogen treden voor ruim 7000 bezoekers". Update: De revalidatie heeft nog ruim 7 maanden in beslag genomen.

Kappie zingt even voor 20.00 uur het publiek nog staand toe.

Kappie vervolgt de 6 optredens vanuit een bakfiets met motor.

Kappie op verzoek van de partij bij Piratenfeest Tilligte

Op 25 juni staat Tilligte weer bol van de piratenmuziek. Twee jaar geleden kwam bij Dinand het verzoek om het nummer Mijlen Ver te zingen op het piratenfeest. Dinand was ook in 1976 de zanger op de singel, die hij in eigen beheer uitbracht. Omdat de single van de eerste TSM formatie uit 1976 nog steeds razend populair is in de piraten vinylwereld zal hij die avond het nummer Mijlen Ver live op de buhne brengen. Dinand treedt tegenwoordig op als zanger/entertainer Kappie. Het optreden van Kappie is circa 30 minuten met alleen maar bekende hits die ooit aan het vinyl zijn toevertrouwd. Een feest der herkenning en alle liefhebbers van NL muziek zullen uit volle borst meezingen. Piratenteam Het Lop Nog veel succes met de voorbereidingen. 

Noot redactie: Dinand speelde van 1975 tot en met 1983 in TSM. De formatie is daarna in wisselende samenstellingen doorgegaan. Een aantal jaren geleden is TSM gestopt als band. Op de foto van de single wijlen organist Jan Arfman - trompettist/gitarist Gerard Waanders - saxofonist Eef Heijmer en bassist/trombone Fred Brunnekreef.