KAPPIE OOK IN HET NAJAAR MAANDELIJKS OPTREDEN IN HOTEL BILSTEIN

Kappie vaste entertainer in Hotel Bilstein

Ook voor dit najaar zal Kappie een vaste waarde zijn voor de live optredens in Hotel Bilstein in Sauerland. Sedert de versoepeling van de maatregelen ook in Duitsland treedt Kappie gemiddeld 3 x per maand op in het idylisch gelegen hotel waar jaarlijks veel Nederlanders uit alle windstreken genieten van een weekje of weekendje rust, gezelligheid en de nodige culuniare hoogstandjes. En daarnaast kunnen genieten van het prachtige natuurschoon wat Sauerland te bieden heeft. 

Mocht je graag willen weten wanneer Kappie in Bilstein optreedt, klik dan hier en stuur een mail.

Wellicht zie ik je binnenkort tijdens een midweek of weekend arrangement. 

Zie voor meer informatie: www.hotelbilstein.nl 

Kappie spreekt jingles in voor Hofstreek Omroep

Goor - 20 augustus 2020 - Afgekopen week legde Kappie samen met Programmamaker Geert Wolf de laatste hand aan een serie nieuw spotjes en jingles die binnenkort met name in het uurtje Markelo elke zaterdamorgen tussen 10.00 - 12.00 uur te beluisteren zijn. Geert en ook technicus Sjaak bedankt voor de prettige samenwerking.

Bron: Hofstreek Omroep

In de begin jaren van onze omroep droegen wij de naam Reggestad Omroep. We maakten nog niet zoveel programma’s dan dat wij nu maken. Een programma was er al wel; Heuvel Zes. Later werd dat De Hofhouding Markelo. Henk Hondelink, man van het eerste uur, Rikie van Coeverden, medepresentator van af het begin, vertellen je in een twee uur durend programma alle nieuwtjes en wetenswaardigheden over Markelo en de Markelo’rs. Op de eerste zaterdag van de maand komen de bewoners van de Rietveldstoel naar de studio en geven hun kritische maar vrolijke mening of de afgelopen maand. Ze wisselen hun uitzending af met leuke spelletjes, en feliciteren iedere week een jarige.

'OPDAT WE NIET VERGETEN' - DE BERRETS

v.l.n.r. Hendrik Ebbekink, Joke Wanschers, Wouter Wanrooy, Dinand Leferink en Gerrit Welmer

‘OPDAT WE NIET VERGETEN’ was de titel van een succesvolle cassette vol oorlogsliedjes die ik in 1995 heb opgenomen samen met Gerrit Welmer als het duo De Berrets Deze maand 25 jaar geleden. In dat voorjaar brachten wij de cassette met de titel ‘Opdat wij niet vergeten’ uit en deze bleek binnen enkele weken uitverkocht. De gehele opbrengst ging naar het toenmalige Canada Comité Markelo. Het eerste exemplaar is in 1995 door wijlen Joke Wanschers(Dika van de Wierdense Revue) overhandigd aan wijlen Hendrik Ebbekink (Hendrik van Peurtje) en de onlangs overleden Wouter Wanrooy in zalencentrum Dika van de Kruusweg ten overstaan van een volle zaal. De opbrengst was destijds enkele duizenden guldens en kon door het comité besteed worden voor de ontvangst van de veteranen. Als Berrets bestaan we niet meer, maar de waardevolle herinneringen aan de midden jaren ’90 zijn er nog steeds en Bevrijdingsdag is actueler dan ooit. 

De Berrets - hoesfoto van de cassette voorjaar 1995

Bewoners Andriessenhuis in Borculo genieten van veilig tuinconcert

BORCULO - De bewoners van het J.W. Andriessenhuis in Borculo werden gistermiddag getrakteerd op een veilig tuinconcert. 

 

Zanger Dinand Leferink uit Markelo, alias Kappie, trad op in de binnentuinen van het woonzorgcomplex. Het publiek volgde het concert op veilige afstand vanaf balkons en door geopende ramen.

Afleiding

Het optreden met liedjes in het dialect was een cadeautje van de Stichting Nationale Feest- en Herdenkingsdagen. „We hebben nauwe banden met het Andriessenhuis”, zei voorzitter Hanjo Willems. „Nu ouderen in het verzorgingshuis geen bezoek mogen ontvangen, leek het ons een goed idee om ze een leuke middag en wat afleiding te bezorgen.”

 

Foto: Septemberfeest Borculo

Foto: Septemberfeest Borculo

Foto: Over Borculo

Foto: Frans Nikkels - Tubantia

Foto: Frans Nikkels - Tubantia

Kappie treedt op in tuinen Andriessenhuis in Borculo

BORCULO  - Het ene evenement na het andere wordt nu afgelast. Toch is het de Oranjevereniging Borculo gelukt om Kappie (Dinand Leferink) te strikken voor een optreden in de binnentuinen van Careaz J.W. Andriessen. 

 

Donderdag rond 14.30 uur kunnen de bewoners vanaf hun balkons of vanachter de ramen genieten van de muziek van Kappie. ‘In tijden waarin we allemaal op een afstand moeten blijven, is muziek grenzeloos’, aldus de organisatie.

De Oranjevereniging verzoekt iedereen om niet massaal te komen kijken en gepaste afstand te houden. Er wordt nog gekeken of een livestream via social media van Septemberfeest Borculo mogelijk is.

SAUERLANDTOUR KAPPIE 2020

Ook in 2020 zal Kappie elke maand weer optreden in het bekende Hotel Bilstein in Sauerland. Voor meer informatie en data kun je mailen met Kappie op info@dinandleferink.nl

Medio januari 2018 was Kappie te gast op uitnodiging van eigenaar/directeur Martin Willemsen in Hotel Bilstein. De kennismaking voelde vanaf het eerste moment goed. Kappie komt dit voorjaar in april, mei en juni opnieuw naar het Duitse Sauerland optreden voor de gasten van in Hotel Bilstein. Naast Hotel Bilstein is Kappie ook te gast bij het Waldhotel in Bad Fredeburg. Daar zijn sinds kort Koen Grootelaar en Sjaak Reussing uw gastheren. Dit ervaren horeca duo heeft al zijn sporen verdient in Hotel Bilstein. De samenwerking met Hotel Bilstein is dan ook heel nauw.

19.45 uur - Kappie is gereed om 45 minuten het publiek te entertainen.

Op de laatste avond zowaar een 102 jarige gast in de Koele (red. de heer Peters uit Laren)

Optreden Kappie intocht Wandel 4daagse Barchem

Op zondagmiddag 7 juli 2019 tussen 12.30 uur en 17.30 uur verzorgde Kappie in- en rondom het Oonderschoer weer naar volle tevredenheid de muzikale omlijsting tijdens de intocht van de deelnemers aan de Barschemse wandel4daagse.

De Barchemse 4Daagse is één van de weinige Nederlandse wandelvierdaagsen waarbij het gaat om de prestatie om vier dagen uit te lopen, én waarbij de wandelaars kunnen kiezen voor een afstand van 50 kilometer.

Wandelaars betalen 30 euro voor deelname, leden van een Wandelbond betalen 27,50 euro. Parkeren van auto/motor of (brom)fiets is vanaf dit jaar voor de deelnemers gratis op de daartoe bestemde parkeerterreinen. 

Voor meer info over de vierdaagse, klik hier

Kappie zingt met Oosterhuuzens Dialectkoor

Update: 16 april 2019

Prachtige uitvoering Oosterhuuzens Dialectkoor in Het Boshuis

Het Oosterhuuzens Dialectkoor gaf op 13 april 2019 onder leiding van dirigent Theo Uijttenboogaart haar jaarlijkse uitvoering in Het Boshuis in Klarenbeek. De publieke belangstelling voor deze uitvoering was dit jaar overweldigend groot. Voor een volle zaal van zo'n 400 enthousiaste mensen werd door het koor een prachtig optreden verzorgd.Door de keuze van het repertoire was het een heel gevarieerd programma; luisterliedjes werden afgewisseld door vlotte nummers. De koorleden waren op hun best en zongen de liedjes met volle overgave en groot enthousiasme. De muzikale begeleiding was voortreffelijk en heel mooi in balans met de zang van het koor. Natuurlijk waren er ook weer een aantal onvervalste meezingers. Het gastoptreden van zanger / entertainer "Kappie" was ook een groot succes.Met veel bekende meezingers wist hij het publiek tot groot enthousiasme te brengen. In de pauze van de uitvoering was er weer een grandioze verloting met vele mooie prijzen. Kortom: het was een ouderwets gezellige avond waarbij het Oosterhuuzens Dialectkoor zich op een uitstekende wijze heeft gepresenteerd. Geen wonder dat er na afloop uitsluitend zeer positieve reacties van  bezoekers waren te horen.

KLARENBEEK – Het Oosterhuuzens Dialectkoor krijgt op de komende uitvoering op zaterdag 13 april in Het Boshuis (voormalige RK Kerk) in Klarenbeek versterking van de zanger Kappie uit Markelo.

Deze zanger treedt al jaren met veel succes op in het oosten van het land maar ook veel in Duitsland. Hij beschikt over een veelzijdig repertoire. Kappie (Dinand Leferink) zingt in het dialect maar ook wel in het Duits, Nederlands en Engels. Hij wordt veel gevraagd om op feesten en evenementen de stemming er in te brengen. Al enkele jaren is Kappie een gewaardeerde zanger bij het Openluchtspel in de Kösterkoele in Markelo. Vooraf en in de pauze zingt hij gezellige liedjes om zevenhonderd bezoekers te vermaken.
Het Oosterhuuzens Dialectkoor begint de uitvoering met een negental liedjes onder leiding van Theo Uyttenboogaart. Het koor heeft een aantal nieuwe liedjes ingestudeerd. Grotendeels bekende liedjes die voorzien zijn van een dialecttekst. Het publiek kan gezellig meezingen. Zeker met de nieuwe medley van bekende Amsterdamse liedjes. Met een beamer worden de teksten geprojecteerd op een groot doek.
De uitvoering wordt afgesloten met een gezamenlijk optreden van het koor met de zanger Kappie. Samen worden er enkele liedjes gezongen onder meer: De Empse Bèke en Zonder oe. Er wordt een verloting met fraaie prijzen gehouden en ook zijn cd’s van het koor te koop. Kaarten (zes euro) zijn nog verkrijgbaar op de bekende adressen, Primera Beekbergen, Bike Wolters Klarenbeek. Bakkerij Gerrits Lieren, G. Weijers Wilp-Achterhoek, M. Kobussen Loenen en telefonisch bij penningmeester Ton Tijhof, tel. 055-5062289 en aan de zaal.

Finale Kappie met Oosterhuuzens Dialectkoor 'Zonder Oe'

'Die Rotte Sonne von Barbados'

Kappie met gastoptreden tijdens uitvoering

Oosterhuuzens Dialectkoor met orkest

Voorgloeiparty CV de Lollebroek Wilp-Achterhoek

Wilp-Achterhoek - Waar een klein dorp enorm groot in kan zijn! Carnavalsvereniging cv de Lollebroek staat garant voor jaarlijks een groots carnavalsfeest. Wat begint met de prinsverkiezing in november, wordt gevolgd door een tal van activiteiten voor jong&oud in de carnavalsweek. Vrijdag 1 maart mocht Kappie wederom deel uitmaken van het programma voor de vrijdagavond 1 maart. CV de Lollebroek en het bijzonder Prins Piet van de Steenenkamer tot aan de Kievit.  Ook wel, Pieter-Jan Overkamp. En Adjudant Djonny. 

 

 

CV Lollebroek Wilp Achterhoek

Kappie op Bathmens Feest in het Cultuurhuus Braakhekke

Zanger Dinand Leferink uit Markelo, beter bekend als zanger ‘KAPPIE’ is voor veel mensen uit Bathmen geen onbekende. Jaarlijks verzorgt zanger/entertainer ‘KAPPIE’ met zijn warme stemgeluid vele bruiloften, seniorenfeesten en bijeenkomsten in Twente, Salland en de Achterhoek. Ook zijn jaarlijkse optreden van 10 avonden in het Openluchttheater de Kosterskoele in Markelo staat bij veel mensen in het geheugen. ‘KAPPIE zal op maandagmorgen 24 september 2018 in een speciale editie van het Senioren café tijdens de Bathmense Kermis de gasten tussen 10.30 uur en 12.30 uur trakteren op een paar uur feest der muzikale herkenning. ‘KAPPIE’ in het Cultuurhuus Braakhekke staat die maandagmorgen garant voor sfeer en gezelligheid. ‘KAPPIE’ zingt hoofdzakelijk Nederlandstalig liedjes van toen en nu, maar er komen ook mooie anekdotes en dialectliedjes voorbij en natuurlijk zullen een paar Duitse Schlagers niet ontbreken. Wilt u meer weten over ‘KAPPIE’ is, surf dan naar www.kappiemusic.nl

Gratis Entree - voor meer informatie klik hier

Bathmen nieuws - voor meer info klik hier

Seniorenshow met Kappie & Co op Septemberfeest Borculo

Borculo, woensdagmiddag 6 september stond de feesttent op het Marktplein van Borculo in het teken van de 60 plussers van Borculo. Met een nieuwe formule bedacht door zanger/entertainer Kappie (Dinand Leferink). Dinand werkt voor het bedrijf Viking Entertainment Group in het Brabantse Heeswijk-Dinther. Naast het produceren van theatervoorstellingen (o.a. met Jan Riesewijk) treedt hij zelf ook op. Dit keer heeft hij twee vrienden meegenomen. 'Truus oet Weersel"de de tranen liet rollen over menig wang door haar waanzinnig herkenbare humor om allerdaagse zaken. Afwisselend tussen het optreden van Kappie en Mathilde zorgde trompetist Gert Ekkelboom dat de gasten werden meegenomen naar bekende hits van heden tot hits uit de jaren '60 zoals Middernacht en Il Silenzio. Geinteresseerd om dit trio ook te boeken voor uw seniorenmiddag mail dan naar dinand@vikingentertainment.nl 

Een compliment in de Tubantia, Goors Schoolfeest bedankt!

Inhaken en meezingen in de Schoolfeesttent

DE STEMMING ZIT ER GOED IN TIJDENS DE FEESTMIDDAG VOOR SENIOREN. FOTO REINIER VAN WILLIGEN
 
DAGBLAD TUBANTIA: Goor, 21 juni 2018 - Een topmiddag voor 60 plus in Goorse Feesttent.
 
De eerste polonaise is gedanst in de grote witte feesttent. Het 'feest der feesten', zoals inwoners van Goor het School- en Volksfeest graag noemen, is met de feestmiddag voor senioren begonnen.

Zo'n 650 senioren uit Goor genoten gistermiddag aan lange tafels van meezingers van zanger en entertainer Dinand Leferink, ofwel 'Kappie' die voornamelijk Nederlandstalig zong, maar zich ook waagde aan liedjes in het dialect en in het Duits.

De Seniorenmiddag op 'schoolfeestwoensdag' wordt sinds 2015 gevierd en geldt als aanvulling op de Seniorentocht, die jaarlijks in mei wordt gehouden. De middag is bedoeld voor Gorenaren vanaf 65 jaar. Wie slecht ter been is, wordt gehaald en gebracht, zodat iedereen die dat wil in Goor kan genieten van het feest. Dat de ophaalservice niet voor iedereen nodig is, bleek gisteren wel, want sommigen waagden zich aan de polonaise of aan die goeie ouwe foxtrot.

.

Kappie in Sauerlandtour

Medio januari 2018 was Kappie te gast op uitnodiging van eigenaar/directeur Martin Willemsen in Hotel Bilstein. De kennismaking voelde vanaf het eerste moment goed. Kappie komt dit voorjaar in april, mei en juni opnieuw naar het Duitse Sauerland optreden voor de gasten van in Hotel Bilstein. Naast Hotel Bilstein is Kappie ook te gast bij het Waldhotel in Bad Fredeburg. Daar zijn sinds kort Koen Grootelaar en Sjaak Reussing uw gastheren. Dit ervaren horeca duo heeft al zijn sporen verdient in Hotel Bilstein. De samenwerking met Hotel Bilstein is dan ook heel nauw.

 

Optreden Kappie tijdens School & Volksfeest

Na de geweldige seniorentocht op 3 mei jl. staat het volgende evenement al weer te wachten voor de Goorse senioren. Woensdagmiddag 20 juni 2018 trekken de Schoolfeest senioren dan massaal naar de 'Goorse Tente'aan de Herman Heijermanstraat.

Kappie zal die middag tussen circa 14.30 uur en 16.30 uur een fantastische senioren meezing festijn presenteren met liedjes die voor iedereen herkenbaar zijn en het meezinggehalte hoog ligt. Gezien de ruimte in de tent is er ook gelegenheid voor het maken van een dansje en een heuse polonaise mag niet ontbreken als het even meezit. 

 

Website Goors School & Volksfeest

Kappie treedt op bij 70 jaar jubileum Knollentrekkers Borculo

U kunt hier online kaarten bestellen voor de activiteiten tijdens ons jubileumweekend. Er zijn verschillende mogelijkheden, passend bij elk budget!

  • vrijdag 20 april, receptie, vrij entree. U bent van harte welkom!
  • zaterdag 21 april, feestavond, € 12,50 p.p. Met medewerking van Knollen 3.0 en Boh Foi Toch
  • zondag 22 april, festival, € 5,- p.p. Met medewerking van De Knollentrekkers, De Berkelkapel, Kappie, De Sleppers
  • Komt u op zaterdag én zondag? Bestel dan een voordelige passe partout kaart voor slechts € 15,-

Kaarten zijn in Borculo ook te koop bij:

  • Tabak en Wijn en Zo
  • Café De Hoeksteen

Fotoshoot goed geslaagd m.m.v. Marloes Hemmelder

De afgelopen week stond in het teken van voorbereiding voor de fotoshoot. De vorige fotocard was door de voorraad heen en inmiddels 3 jaar geleden. Een middag vertoeven in de fotostudio van Marloes Hemmelder is geen straf. Met haar vakkundige aanpak en een goede voorbereiding mag het resultaat er zijn, althans dat vinden Kappie en Marloes🙂 

Marloes nogmaals dank. 

Wilt u ook kennismaken met Marloes Hemmelder, klik dan op Fotografie Marloes Hemmelder

Speciaal seniorenprogramma op maat

In de afgelopen jaren heeft Kappie veelvuldig opgetreden in diverse Verpleegtehuizen,woonzorgcentra, verzorgingshuizen van o.a. Carinova, Carint Reggeland en ZorgAccent. Daarnaast vinden elk jaar meerdere optredens plaats voor evenementen van o.a. De Zonnebloem en het Rode Kruis. En natuurlijk de diverse bijeenkomsten van Ouderenbonden, KBO en Anbo. 

Omdat de budgetten vaak niet hoog zijn en men de mensen toch graag een onvergetelijke middag of avond wil bezorgen heeft Kappie een op maat gesneden programma ontworpen. 

Middag- of aanvondprogramma naar keuze

Duur optreden: maximaal 2,5 uur

Prijs: op aanvraag, afhankelijk van tijdsduur en afstand

KLIK HIER VOOR MEER INFORMATIE OP PRIJZEN EN BESCHIKBAARHEID

 

 

Kappie populair bij de Piraten dankzij "Mijlen Ver"

Markelo - In de periode 1976 - 1982 maakte Kappie(Dinand Leferink) als drummer/zanger deel uit van het destijds bekende en populaire orkest TSM onder leiding van de Markeloer Jan Arfman. De band bestond verder uit Eef Heijmer (sax/klarinet), Gerard Waanders (gitaar/trompet) en Fred Brunnekreef (basgitaar/trombone). Naast de honderden optredens in de regio waren enkele horecagelegenheden razend enthousiast en boekten de band vaak tientallen keren per jaar w.o. UItrusting Eefde, Reimink Lemelerveld, Jansen Lemelerveld en Zwakenberg Raalte.

SINGLE 'MIJLEN VER" zeer gewild onder piraten

In die jaren nam Kappie het initiatief om een single op te nemen. Hij deed dit voor eigen kosten en risico. De mannen van TSM stonden destijds achter het project en begeleiden Dinand muzikaal tijdens de optredens met de single met op de A kant Silvia en op de B kant Mijlen Ver. 

 

 

Ook in 2018 Kappie in 't Oelnbret Dalen (Dr)

Uniek en gevarieerd concept in ‘t Oelnbret met de Twentse Kappie

Op zondag 18 maart 2018 is de bekende Twentse zanger Kappie te gast in het sfeervolle theater ‘t Oelnbret in Dalen. Kappie is opgegroeid in Markelo en was jarenlang drummer en zanger in diverse bekende bands. Vanaf 2011 treedt hij solo op met een breed gevarieerd repertoire, waarbij grappige, maar ook gevoelige dialectliedjes zoals "Het Oaldershoes" en "Ode an mien Mo" niet mogen ontbreken. Een morgen met Kappie in Oelbrett is een muzikale reis met alleen maar bekende NL liedjes, Duitse schlagers en gezellige medleys en anekdotes. Voor de gasten een feest der herkenning. Kappie is ook de vaste zanger/entertainer voor de Openluchtvoorstelling in de Kosterskoele in Markelo. Ook veel mensen uit Dalen, Emmen, Hardenberg, Coevorden en omstreken weten jaarlijks de weg naar dat Openluchttheater te vinden. Kaarten kunnen per mail of telefoon bij ’t Oelnbret besteld worden.

Boerderij Restaurant | Theater 't Oelnbret
Hoofdstraat 36 | 7751 GC DALEN | tel. 0524 - 551309

Voor meer informatie kijk op: http://www.oelnbret.nl 

Kappie & Edelweisskapelle treden op tijdens Larense kermis

Update: 

Laren(gld) 4 september 2017 - De combinatie tussen de Edelweisskapelle uit Gelselaar en zanger Kappie bleek gisterenmiddag een gouden greep te zijn. De Duitse schlagers van o.a. Helene Fisscher, Andrea Berg, de goede sfeervolle blazerssecties en strakke ritmische begeleiding en de zang van de Edelweisskapelle liet zich goed combineren met de NL nummers van Kappie. Non stop muziek in de feesttent op het terrein van de prachtige horecagelenheid Stegeman van 12.30 uur tot 17.00 uur. Met dank aan geluidsbedrijf BikSound. Het aanwezige publiek heeft genoten en de muzikanten en zangers al evenzeer. Laren bedankt en misschien tot volgend jaar

Eerdere berichtgeving: 

Laren - juni 2017 - In het eerste weekend van september 2017 barst in het Gelderse Laren weer het traditionele LOARNSE FEEST los. En natuurlijk programmeert Rob Vermeulen (eigenaar) van Zalencentrum HCR Stegeman weer voor iedereen dus van junior tot senior. Dit jaar is ook KAPPIE van de partij in de feesttent op het terrein van Stegeman. Samen met de EDELWEISSKAPELLE uit Gelselaar zal hij dan de gasten een onvergetelijke middag bezorgen met alleen maar herkenbaar repertoire vol gezelligheid. Noteer daarom in uw agenda: Maandagmiddag 4 september 2017 vanaf 12.30 uur Feestent terrein Stegeman in Laren. 

 

Rond de klok van half negen neemt Kappie het publiek mee in een heuse Sirtaki dans.

SIRTAKI IN DE KOELE EN FANTASTISCH SPEL "WAT NEN KROAM"

Update Kosterskoele 2017 Markelo - met nog 4 uitverkochte voorstellingen te gaan, kunnen we inmiddels vaststellen dat het Openluchtstel in de Kosterskoele in de regio tot de beste behoort. 10 avonden uitverkocht met het lachspektakel "Wat nen Kroam". Mensen genieten van de karakters, de vele humor, het hapje en het drankje, de altijd opgewekte vrijwilligers en de mensen van het geluid. Ook zanger Kappie oogst succes aan de vele reacties te merken. Met zijn Volksliedjes medley en o.a. Sierra Madre en een heuse Sirtaki waar vrijwel alle 750 gasten per avond hun beste beentje voorzetten, brengt hij tussen half acht en half negen het publiek in een perfecte sfeer van gezelligheid combi met theater. Bent u aanwezig geweest in de Koele, laat dan een berichtje achter op de Facebookpagina van de Kosterskoele. 

10 avonden Kappie in Kosterskoele bij Openluchtspel 2017

Ook in 2017 zal voorafgaand en in de pauze van het jaarlijkse openluchtspel in het Openluchttheater Kosterskoele in Markelo zanger "Kappie"weer 10 avonden het entertainment verzorgen (19.45- 20.30 uur- en in de pauze rond 22.00 uur).

Ruim 7000 bezoekers kunnen dan weer genieten van het bekende herkenbare repertoire van Kappie. Speciaal voor deze gelegenheid brengt Dinand ( zoals hij in werkelijkheid heet) ook enkele dialectnummers. Het overgrote deel staat in het teken van gezellige meezingers. De voorstellingen voor 2017 staan voorlopig met enig voorbehoud gepland op 7,8,10,12,14,15,17, 19,21 en 22 juli 2017.

Kijk voor meer informatie en het bestellen van kaarten op www.kosterskoele.nl Tot ziens in de Koee voor een gezellige avond theater en entertainment.

Voorbereidingen nieuwe CD Kappie

Haaksbergen - Het produceren van een nieuwe CD is een tijdrovende bezigheid. Als de planning mee gaat zitten zal er een nieuwe CD uitkomen van Kappie medio 2018. In samenwerking met Studioproducer en muzikant Gert Ekkelboom zullen de nieuwe nummers worden geselecteerd, de toonsoorten worden bepaald en een planning voor de opnames worden gemaakt. De nieuwe CD is de opvolger van de eerder in 2011 uitgebrachte succesvolle CD "Tanzcafe". In tegenstelling tot "Tanzcafe"waarop alleen Duitse Schlagers te horen waren, zal de nieuwe CD een "allround" karakter krijgen. Kappie: "Het is de bedoeling om alle genres die ik tijdens een optreden op feesten en partijen zing ook op de CD te laten terugkeren". Een feest der herkenning dus. Naturlijk mogen enkele Duitse schlagers niet ontbreken". De titel is inmiddels ook bekend, maar blijft tot de presentatie in het voorjaar nog even een verrassing. De CD presentatie in 2011 trok destijds zo'n 500 belangstellenden naar De Kroon ( vh Bills Bar). 

Exclusief concert Kappie in Oelbret in Dalen (Drente)

Uniek en gevarieerd concept in ‘t Oelnbret met de Twentse Kappie

Op zondag 20 november 2016 is de bekende Twentse zanger Kappie te gast in het sfeervolle theater ‘t Oelnbret in Dalen. Kappie is opgegroeid in Markelo en was jarenlang drummer en zanger in diverse bekende bands. Vanaf 2011 treedt hij solo op met een breed gevarieerd repertoire, waarbij grappige, maar ook gevoelige dialectliedjes zoals "Het Oaldershoes" en "Ode an mien Mo" niet mogen ontbreken. Een morgen met Kappie in Oelbrett is een muzikale reis met alleen maar bekende liedjes, gezellige medleys en anekdotes. Voor de gasten een feest der herkenning. Kappie is ook de vaste zanger/entertainer voor de Openluchtvoorstelling in de Kosterskoele in Markelo. Ook veel mensen uit Dalen, Emmen, Hardenberg, Coevorden en omstreken weten jaarlijks de weg naar dat Openluchttheater te vinden. Kaarten kunnen per mail of telefoon bij ’t Oelnbret besteld worden.

Boerderij Restaurant | Theater 't Oelnbret
Hoofdstraat 36 | 7751 GC DALEN | tel. 0524 - 551309

Voor meer informatie kijk op: http://www.oelnbret.nl 

Jury Enterse Dagen 2016

Samen met een team van geroutineerde muzikanten/zangers/zangeressen heb ik de eer om op 15 september de juryvoorzitter te mogen zijn van de 4 jaarlijkse PATSBOEMSHOW tijdens de regionaal bekende Enterse Dagen van 13 tot 17 september. Met 2 a 3 voorrondes in het verschiet verheugen wij ons als jury nu al weer op de fantastische (entertainment) presentaties van de inwoners van Enter. OP de foto v.l.n.r. Dinand Leferink - Femke Bleeker - Rogier Lentelink en Paul Schabbink

De Berrets nog een keer op de bühne tijdens Dorpsfeest 2016

Tijdens de komende editie van het regionaal bekende Dorpsfeest Markelo zullen de zangmaatjes Gerrit Welmer en Dinand Leferink nog een keer weer op de buhne staan. Het vermaarde duo boekte eind jaren '90 successen met hun album "Opdat we niet vergeten" met daarop liedjes over de oorlog in het kader van 50 jaar bevrijding. Destijds was de geluidsdrager een cassettebandje, die overigens bij veel Markeloers nog in bezit is. In 1998 volgde een CD getiteld "Malaika"en ook die productie werdt een leuk succes. Na de Berrets kozen Gerrit en Dinand uiteindelijk weer hun eigen muzikale weg. Dinand ging wat later als solo artiest verder en Gerrit is de frontzanger van de "Grosmeijers". Voorafgaand aan het dorpsfeest zullen de Berrets hun bekende klanken nog 1 keer laten horen tijdens de Seniorenmiddag in zalencentrum de Haverkamp, aanvang 14.00 uur - einde 16.30 uur. 

Redactie: Tijdens het perse gaan van dit redactioneel artikel werd bekend dat Dinand een operatie aan zijn voet zal moeten ondergaan op 15 augustus 2016. De verwachting is dat het herstel zodanig positief verloopt dat (weliswaar zittend) het optreden met Gerrit doorgang kan vinden. 

Zomercafe Rode Kruis Markelo met Kappie

Evenals de voorgaande jaren wil het Nederlandse Rode Kruis afdeling Hof van Twente ook dit jaar de oudere inwoners van Markelo weer een gezellige middag aanbieden in de vorm van een Zomercafé. Op vrijdagmiddag 1 juli 2016 en 5 augustus 2016 zal er voor de vijfde maal, een Zomercafé worden gehouden. Dit lustrum zal worden gevierd bij Herberg de Pot in Markelo van 14.00 tot 16.00 uur. De zaal is vanaf 13.30 uur geopend. Vooral in deze maanden wanneer de kinderen en kleinkinderen op vakantie zijn, is het een prachtige gelegenheid om met elkaar een gezellige middag door te brengen. Voor de tweede jubileum-middag op vrijdag 5 augustus heeft de organisatie Dinand Leferink,  beter bekend als KAPPIE weten te strikken. Ook deze middag belooft zeker een feestelijke en gezellige middag te gaan worden.

Onder het genot van eerst een kopje thee of koffie met iets lekkers erbij wordt een gezellig programma aangeboden, dat u zeker niet wilt missen. Ook zal er tussendoor weer een mooie verloting worden gehouden en natuurlijk wordt er weer voor een hapje en een drankje gezorgd. BTK zorg – Betere Thuis en Kraamzorg is ook dit jaar weer onze hoofdsponsor voor deze middagen. 

Vrijdagmiddag 5 augustus 2016 Zomercafé in de Pot Markelo

Kappie zingt door met been in gips

Ook in 2016 is Kappie weer als zanger/entertainer van de partij tijdens alle avonden van de Openluchtvoorstellingen in de maand juli. Tijdens zijn 5e optreden van tien avonden in de Kosterskoele ging het woensdagavond 13 juli even na 20.00 uur mis. Onder het zingen maakte hij ongelukkigerwijs een misstap. Enkele uren later zat het rechter onderbeen in het gips. Een breuk in de voet bij het enkel. Met een speciale kar zijn de rest van de avonden toch een succes geworden. Kappie: "De stem mankeert niks en dus kan het zingen gewoon doorgaan. Het aanwezige publiek reagereerde super op de aangepaste wijze van optreden ( zie foto). Dankzij de hulp van technicus Ben Haafkes en het bestuur en vrijwilligers van de Kosterskoele is het weer een feest om op te mogen treden voor ruim 7000 bezoekers". Update: De revalidatie heeft nog ruim 7 maanden in beslag genomen.

Kappie zingt even voor 20.00 uur het publiek nog staand toe.

Kappie vervolgt de 6 optredens vanuit een bakfiets met motor.

Kappie op verzoek van de partij bij Piratenfeest Tilligte

Op 25 juni staat Tilligte weer bol van de piratenmuziek. Twee jaar geleden kwam bij Dinand het verzoek om het nummer Mijlen Ver te zingen op het piratenfeest. Dinand was ook in 1976 de zanger op de singel, die hij in eigen beheer uitbracht. Omdat de single van de eerste TSM formatie uit 1976 nog steeds razend populair is in de piraten vinylwereld zal hij die avond het nummer Mijlen Ver live op de buhne brengen. Dinand treedt tegenwoordig op als zanger/entertainer Kappie. Het optreden van Kappie is circa 30 minuten met alleen maar bekende hits die ooit aan het vinyl zijn toevertrouwd. Een feest der herkenning en alle liefhebbers van NL muziek zullen uit volle borst meezingen. Piratenteam Het Lop Nog veel succes met de voorbereidingen. 

Noot redactie: Dinand speelde van 1975 tot en met 1983 in TSM. De formatie is daarna in wisselende samenstellingen doorgegaan. Een aantal jaren geleden is TSM gestopt als band. Op de foto van de single wijlen organist Jan Arfman - trompettist/gitarist Gerard Waanders - saxofonist Eef Heijmer en bassist/trombone Fred Brunnekreef.