Kappie populair bij de Piraten dankzij "Mijlen Ver"

Goor - oktober 2021 - Steeds vaker komen bij Kaopie verzoekjes binnen van Piratenclubs die Piratenavonden organiseren in feesttenten of zalen - In de periode 1976 - 1982 maakte Kappie(Dinand Leferink) als drummer/zanger deel uit van het destijds bekende en populaire orkest TSM onder leiding van de Markeloer Jan Arfman. De band bestond verder uit Eef Heijmer (sax/klarinet), Gerard Waanders (gitaar/trompet) en Fred Brunnekreef (basgitaar/trombone). Naast de honderden optredens in de regio waren enkele horecagelegenheden razend enthousiast en boekten de band vaak tientallen keren per jaar w.o. UItrusting Eefde, Reimink Lemelerveld, Jansen Lemelerveld en Zwakenberg Raalte.

SINGLE 'MIJLEN VER" zeer gewild onder piraten

A kant: Silvia

B kant: Mijlen Ver

In die jaren nam Kappie het initiatief om een single op te nemen. Hij deed dit voor eigen kosten en risico. De mannen van TSM stonden destijds achter het project en begeleiden Dinand muzikaal tijdens de optredens met de single met op de A kant Silvia en op de B kant Mijlen Ver. 

 

TOUR VERZORGINGSHUIZEN | 2021

TWENTE | SALLAND EN ACHTERHOEK

Lochem - Op een nazomerse dag in de 2e week van oktober bezocht Kappie het verzoringstehuis de Hooge Weide van de zorgorganisatie Marga Klompe aan de Zwiepseweg in het Gelderse Lochem. De zaal zat binnen de Cornona normen geheel vol en vele bewoners moesten vanwege het maximum aantal gasten teleurgesteld worden. Maar die krijgen zeker een herkansing, want ook dit tehuis wil Kappie in 2022 graag weer verwelkomen. In de sfeervolle moderne Bistro van het tehuis werd optimaal meegezongen met alle liedjes, werd een dansje gemaakt en een heuse polonaise gelopen. Deze Achterhoekers weten zeker nog wat feestvieren is.

TOUR VERZORGINGSHUIZEN | 2021

 TWENTE | SALLAND EN ACHTERHOEK

Enschede - In de sfeervolle zaal in het verzorgingstehuis De Eschpoort van de Liberein Zorgorganisatie aan de Boulevard in Enschede zorgde Kappie dat niet alleen de handen op elkaar gingen en er werd ingehaakt, maar gingen ook nog eens de beentjes van de vloer. Sommige bewoners waren zichtbaar ontroerd om na zo lange tijd van eenzaamheid weer in te kunnen haken en te kunnen zingen.

TOUR VERZORGINGSHUIZEN | 2021

 TWENTE | SALLAND EN ACHTERHOEK

Geesteren (ov) -  Vanaf het moment dat de Corona maatregelen het toelaten treedt ik meerdere keren per maand op in verzorgingstehuizen in de Regio Twente, Salland en de Achterhoek. Een optreden in de fantasische en sfeervol aangelegde tuin van Erve Mensman was voor de bewoners van dit Trivium complex een eerste hoogtepunt na de Corona. 

QR Code om met ihone of ipad in te loggen op website Kappie

20. sep, 2021

QR code website Kappie

QR code - Met de bijgaande QR code kun je snel met je mobiele telefoon of ipad naar de website van Kappie. Maak een foto van de code en bovenin je telefoon/ipad verschijnt een menubalkje. Klik hierop en je komt automatisch op mijn website. Scheelt weer wat werk in intypen van de gegvens (red.)

Agenda Kappie in Bilstein voor heel 2022

21. sep, 2021

Optreden Kappie in Sauerlandpub Hotel Bilstein

Hotel Bilstein - Sauerland - Hieronder staat de link waarmee u de data van optredens van Kappie kunt aanvragen voor 2022, in de periode van 1 januari 2022 tot en met 31 oktober 2022.

BEL OF STUUR EEN MAIL VOOR ALLE DATA VAN OPTREDENS IN 2022

Ook in 2022 zal Kappie een vaste waarde zijn voor de live optredens in Hotel Bilstein in Sauerland. Sedert de versoepeling van de maatregelen ook in Duitsland treedt Kappie gemiddeld 4 x per maand op in het idylisch gelegen hotel waar jaarlijks veel Nederlanders uit alle windstreken genieten van een weekje of weekendje rust, gezelligheid en de nodige culuniare hoogstandjes. En daarnaast kunnen genieten van het prachtige natuurschoon wat Sauerland te bieden heeft.

Hotel Bilstein stond eerder bekend als hotel Faerber Luig en werd in 2015 overgenomen door de Nederlandse tweelingbroers Martin en André Willemsen. Sindsdien is het een toeristische vaste waarde voor Nederlanders die in het Sauerland een korte vakantie vieren. Het hotel leent zich om populaire bestemmingen in de streek te verkennen.

Wellicht tref ik jullie komend jaar tijdens een midweek of weekend arrangement.

Zie voor meer informatie: www.hotelbilstein.nl

Bewoners Andriessenhuis verrast door Oranje comité

BORCULO | 8 april 2020 - De bewoners van het J.W. Andriessenhuis in Borculo werden gistermiddag getrakteerd op een veilig tuinconcert. 

Zanger Dinand Leferink uit Markelo, alias Kappie, trad op in de binnentuinen van het woonzorgcomplex. Het publiek volgde het concert op veilige afstand vanaf balkons en door geopende ramen.

Afleiding

Het optreden met liedjes in het dialect was een cadeautje van de Stichting Nationale Feest- en Herdenkingsdagen. „We hebben nauwe banden met het Andriessenhuis”, zei voorzitter Hanjo Willems. „Nu ouderen in het verzorgingshuis geen bezoek mogen ontvangen, leek het ons een goed idee om ze een leuke middag en wat afleiding te bezorgen.”

 

Kappie in de Kosterskoele 2014 - 2019

Markelo | 2014 -2019 - In de periode van 2014 tot en met 2019 trad Kappie elke zomer op voorafgaand aan het Openluchtspel in het Openluchttheater De Kosterskoele in Markelo. Kappie: "In het voorjaar van 2014 werd ik benaderd door Kosterskoele cultuurbewaarder Gerrit Jan Nijmeijer, een man van het eerste uur als het gaat om het exploteren van deze prachtige ydilische locatie even buiten het dorp in de buurstschap Pothook. Elke avond voor ruim 750 gasten zingen, entertainen vooruitlopend op de voorstelling. Een fantastische uitdaging die ik met beide handen heb aangegrepen en waar ik geen seconde spijt van heb gehad. Het heeft me naast veel plezier ook veel bekendheid gegeven in Twente, Salland, de Achterhoek, maar ook ver daarbuiten. In 2020 en 2021 gingen de voorstellingen niet door vanwege Corona. Kappie bedankt het bestuur en alle vrijwilligers en natuurlijk alle gasten voor de fantastische jaren op rij. 

Dinand spreekt Jingle pakket in voor Hofstreek FM

Goor | augustus 2020 - Afgelopen week legde Kappie samen met Programmamaker Geert Wolf de laatste hand aan een serie nieuw spotjes en jingles die binnenkort met name in het uurtje Markelo elke zaterdamorgen tussen 10.00 - 12.00 uur te beluisteren zijn. Geert en ook technicus Sjaak bedankt voor de prettige samenwerking.

Bron: Hofstreek Omroep

In de begin jaren van onze omroep droegen wij de naam Reggestad Omroep. We maakten nog niet zoveel programma’s dan dat wij nu maken. Een programma was er al wel; Heuvel Zes. Later werd dat De Hofhouding Markelo. Henk Hondelink, man van het eerste uur, Rikie van Coeverden, medepresentator van af het begin, vertellen je in een twee uur durend programma alle nieuwtjes en wetenswaardigheden over Markelo en de Markelo’rs. Op de eerste zaterdag van de maand komen de bewoners van de Rietveldstoel naar de studio en geven hun kritische maar vrolijke mening of de afgelopen maand. Ze wisselen hun uitzending af met leuke spelletjes, en feliciteren iedere week een jarige.

Voorgloeiparty CV de Lollebroek Wilp-Achterhoek

Wilp-Achterhoek - Inmiddels is Kappie meerdere te gast als zanger/entertainer in het dorpsje onder de rook van Deventer. En waar een klein dorp enorm groot in kan zijn! Carnavalsvereniging cv de Lollebroek staat garant voor jaarlijks een groots carnavalsfeest. Wat begint met de prinsverkiezing in november, wordt gevolgd door een tal van activiteiten voor jong&oud in de carnavalsweek.  Kappie: "ik verbaas me elk jaar weer over het enthousiasme, de de grote aantallen gasten en veel jeugd bij deze super gezellige Carnavalsvereniging. Met dank aan John Eggink die ik leerde kennen bij 1 van de optredens in de Kosterskoele in Markelo.

Kappie zingt met Oosterhuuzens Dialectkoor

Prachtige uitvoering Oosterhuuzens Dialectkoor in Het Boshuis

Het Oosterhuuzens Dialectkoor gaf op 13 april 2019 onder leiding van dirigent Theo Uijttenboogaart haar jaarlijkse uitvoering in Het Boshuis in Klarenbeek. De publieke belangstelling voor deze uitvoering was dit jaar overweldigend groot. Voor een volle zaal van zo'n 400 enthousiaste mensen werd door het koor een prachtig optreden verzorgd.Door de keuze van het repertoire was het een heel gevarieerd programma; luisterliedjes werden afgewisseld door vlotte nummers. De koorleden waren op hun best en zongen de liedjes met volle overgave en groot enthousiasme. De muzikale begeleiding was voortreffelijk en heel mooi in balans met de zang van het koor. Natuurlijk waren er ook weer een aantal onvervalste meezingers. Het gastoptreden van zanger / entertainer "Kappie" was ook een groot succes.Met veel bekende meezingers wist hij het publiek tot groot enthousiasme te brengen. In de pauze van de uitvoering was er weer een grandioze verloting met vele mooie prijzen. Kortom: het was een ouderwets gezellige avond waarbij het Oosterhuuzens Dialectkoor zich op een uitstekende wijze heeft gepresenteerd. Geen wonder dat er na afloop uitsluitend zeer positieve reacties van  bezoekers waren te horen.

Nieuwe fotokaart

Fotokaart 2021-2022

31. aug, 2021

Nieuwe fotokaart 2021-2022

Het is weer tijd voor een nieuwe fotokaart. Wil je alle fotokaarten zien klik dan op de link foto's.

Optreden Kappie tijdens School & Volksfeest

Goor 20 juni 2018 - Na de geweldige seniorentocht op 3 mei jl. staat het volgende evenement al weer te wachten voor de Goorse senioren. Woensdagmiddag 20 juni 2018 trekken de Schoolfeest senioren dan massaal naar de 'Goorse Tente'aan de Herman Heijermanstraat.

Een compliment in de Tubantia

Inhaken in de Schoolfeesttent

 
DAGBLAD TUBANTIA: Goor, 21 juni 2018 - Een topmiddag voor 60 plus in Goorse Feesttent.
 
De eerste polonaise is gedanst in de grote witte feesttent. Het 'feest der feesten', zoals inwoners van Goor het School- en Volksfeest graag noemen, is met de feestmiddag voor senioren begonnen.

Zo'n 650 senioren uit Goor genoten gistermiddag aan lange tafels van meezingers van zanger en entertainer Dinand Leferink, ofwel 'Kappie' die voornamelijk Nederlandstalig zong, maar zich ook waagde aan liedjes in het dialect en in het Duits.

De Seniorenmiddag op 'schoolfeestwoensdag' wordt sinds 2015 gevierd en geldt als aanvulling op de Seniorentocht, die jaarlijks in mei wordt gehouden. De middag is bedoeld voor Gorenaren vanaf 65 jaar. Wie slecht ter been is, wordt gehaald en gebracht, zodat iedereen die dat wil in Goor kan genieten van het feest. Dat de ophaalservice niet voor iedereen nodig is, bleek gisteren wel, want sommigen waagden zich aan de polonaise of aan die goeie ouwe foxtrot.

 

Kappie zingt door met been in gips

Kosterskoele Markelo - Ook in 2016 was Kappie weer als zanger/entertainer van de partij tijdens alle avonden van de Openluchtvoorstellingen in de maand juli. Tijdens zijn 5e optreden van tien avonden in de Kosterskoele ging het woensdagavond 13 juli even na 20.00 uur mis. Onder het zingen maakte hij ongelukkigerwijs een misstap. Enkele uren later zat het rechter onderbeen in het gips. Een breuk in de voet bij het enkel. Met een speciale kar zijn de rest van de avonden toch een succes geworden. Kappie: "De stem mankeert niks en dus kan het zingen gewoon doorgaan. Het aanwezige publiek reagereerde super op de aangepaste wijze van optreden ( zie foto). Dankzij de hulp van technicus Ben Haafkes en het bestuur en vrijwilligers van de Kosterskoele is het weer een feest om op te mogen treden voor ruim 7000 bezoekers". Update: De revalidatie heeft nog ruim 7 maanden in beslag genomen.

Kappie op verzoek van de partij bij Piratenfeest Tilligte

Tilligte - juni 2017 - In juni 2017 stond Tilligte weer bol van de piratenmuziek. Twee jaar geleden kwam bij Dinand het verzoek om het nummer Mijlen Ver te zingen op het piratenfeest. Dinand was ook in 1976 de zanger op de singel, die hij in eigen beheer uitbracht. Omdat de single van de eerste TSM formatie uit 1976 nog steeds razend populair is in de piraten vinylwereld zal hij die avond het nummer Mijlen Ver live op de buhne brengen. Dinand treedt tegenwoordig op als zanger/entertainer Kappie. Het optreden van Kappie is circa 30 minuten met alleen maar bekende hits die ooit aan het vinyl zijn toevertrouwd. Een feest der herkenning en alle liefhebbers van NL muziek zullen uit volle borst meezingen. Piratenteam Het Lop Nog veel succes met de voorbereidingen. 

Noot redactie: Dinand speelde van 1975 tot en met 1983 in TSM. De formatie is daarna in wisselende samenstellingen doorgegaan. Een aantal jaren geleden is TSM gestopt als band. Op de foto van de single wijlen organist Jan Arfman - trompettist/gitarist Gerard Waanders - saxofonist Eef Heijmer en bassist/trombone Fred Brunnekreef. 

Kappie op Bathmens Feest in het Cultuurhuus Braakhekke

Bathmen - Bathmense Kermis - 2019 - Zanger Dinand Leferink uit Markelo, beter bekend als zanger ‘KAPPIE’ is voor veel mensen uit Bathmen geen onbekende. Jaarlijks verzorgt zanger/entertainer ‘KAPPIE’ met zijn warme stemgeluid vele bruiloften, seniorenfeesten en bijeenkomsten in Twente, Salland en de Achterhoek. Ook zijn jaarlijkse optreden van 10 avonden in het Openluchttheater de Kosterskoele in Markelo staat bij veel mensen in het geheugen. ‘KAPPIE zal op maandagmorgen 24 september 2018 in een speciale editie van het Senioren café tijdens de Bathmense Kermis de gasten tussen 10.30 uur en 12.30 uur trakteren op een paar uur feest der muzikale herkenning. ‘KAPPIE’ in het Cultuurhuus Braakhekke staat die maandagmorgen garant voor sfeer en gezelligheid. ‘KAPPIE’ zingt hoofdzakelijk Nederlandstalig liedjes van toen en nu, maar er komen ook mooie anekdotes en dialectliedjes voorbij en natuurlijk zullen een paar Duitse Schlagers niet ontbreken. Wilt u meer weten over ‘KAPPIE’ is, surf dan naar www.kappiemusic.nl

 

De Berrets nog 1 x op de bühne tijdens Dorpsfeest

Markelo | Dorpsfeest - Tijdens de editie 2016 van het regionaal bekende Dorpsfeest Markelo zullen de zangmaatjes Gerrit Welmer en Dinand Leferink nog een keer weer op de buhne staan. Het vermaarde duo boekte eind jaren '90 successen met hun album "Opdat we niet vergeten" met daarop liedjes over de oorlog in het kader van 50 jaar bevrijding. Destijds was de geluidsdrager een cassettebandje, die overigens bij veel Markeloers nog in bezit is. In 1998 volgde een CD getiteld "Malaika"en ook die productie werdt een leuk succes. Na de Berrets kozen Gerrit en Dinand uiteindelijk weer hun eigen muzikale weg. Dinand ging wat later als solo artiest verder en Gerrit is de frontzanger van de "Grosmeijers". Voorafgaand aan het dorpsfeest zullen de Berrets hun bekende klanken nog 1 keer laten horen tijdens de Seniorenmiddag in zalencentrum de Haverkamp, aanvang 14.00 uur - einde 16.30 uur. 

Redactie: Tijdens het perse gaan van dit redactioneel artikel werd bekend dat Dinand een operatie aan zijn voet zal moeten ondergaan op 15 augustus 2016. De verwachting is dat het herstel zodanig positief verloopt dat (weliswaar zittend) het optreden met Gerrit doorgang kan vinden.